BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 juni 2011 @ 08:21 door | Geen reacties

Ook ik doe aan SM

sm

Opgelucht dat ik het een keer niet over de bibliotheek en bezuiniging hoef te hebben. Want vanavond buigt de raad zich over het alternatief dat tegemoet komt aan de bezuinigingseisen van de politiek en de wensen van publiek. Er zal -als het goed is- op 7 juli een wijze beslissing genomen worden. Hoe dan ook, de bibliotheek blijft.

SM?!
Naast bezuiniging, is een ander issue in de bibliotheek op dit moment Sociale Media, afgekort: SM. Even moest ik wennen aan deze afkorting. Had er een associatie bij met zaken waar ik net zo min praktijkervaring mee heb, als actieve deelname aan sociale media.

Dat een bedrijf c.q. organisatie reddeloos verloren is door zich louter fysiek te manifesteren, is een inzicht dat bij de Vlissingse bibliotheek al aardig doorgedrongen is. Niet voor niets zetten wij in op een nieuwe website en digitale dienstverlening. Tevens wordt met alle Zeeuwse bibliotheken nagedacht hoe hieraan gezamenlijk smoel te geven. Onlosmakelijk daaraan gekoppeld is Twitter, een middel voor de bibliotheek om de dialoog aan te gaan met de moderne digitale consument. Ook onze bibliotheek heeft al enige tijd een Twitter-account en staat op het punt zijn activiteiten op dat vlak uit te gaan breiden.

De zweep erover
Om niet alleen vanuit de theorie te redeneren ben ik zelf ook aan het twitteren geslagen. (What’s happening? ook ik twitter…) Vanaf heden slinger ik dus te pas en te onpas, ietwat onwennig weliswaar, uitingen de ether in. In de ijdele hoop daarmee op te vallen. Want dat is toch waar het om gaat? Opvallen, aandacht geven, aandacht trekken, een digitaal bestaan uitbouwen…

Nu goed, we kunnen lang en breed praten over SM. Wat mij betreft, de zweep erover, oftewel: gewoon doen.

Tot twitters.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA