BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

28 juni 2011 @ 09:09 door | 2 reacties

Retweet: how to return the favor?

retweetenDe wereld twittert erop los. Maar het blijft veelal bij ‘zenden’; converseren of doorsturen is nauwelijks aan de orde. Dit komt onder andere naar voren in een artikel van Yellow and Red.

Socializen of informeren?
Het laatste lijkt steeds meer het geval. Zo blijkt uit diverse studies dat ruim 70% van de tweeps nog nooit een retweet heeft gehad, bijna een kwart nimmer is gereplyed en slechts 6% van alle tweets een retweet krijgt.
Het sociale is er een beetje af en Twitter wordt steeds meer gezien en gebruikt als een bron van informatie, een bookmarking site, zoals Ekudos.nl of del.icio.us. Het feit dat een tweet na een uur oud nieuws is, zal waarschijnlijk ook demotiveren om wat later nog actief te handelen.

Of is het gewoon verlegenheid?
Wat natuurlijk ook kan, is dat twitteraars niet goed weten wat ze met een retweet aanmoeten en dus maar niets doen. De retweeter kan dit als een domper beschouwen en zijn goede wil voortaan niet meer vertonen.
Maar hoe bedank je dan een retweeter? Dit hoeft niet per se met een re-retweet, maar kan bijvoorbeeld ook door: de betreffende tweep te volgen of te listen, door zelf berichten van de retweeter door te sturen (al dan niet met een toegevoegde boodschap) en door de persoon in kwestie een direct message te zenden met een persoonlijke noot.
Als tweeps dit oppakken wordt Twitter misschien weer wat socialer. Tenzij niemand daarop zit te wachten……..

Auteur

Rubrieken Internet

Trefwoorden ,

Reageren

2 thoughts on “Retweet: how to return the favor?

  1. Bea schreef:

    Leuk artikel. Met name hoe je een retweeter kunt bedanken. Betrap me hier zelf dus ook op. Ik volgde ze dan meestal wel, maar vond ze achteraf gezien niet altijd interessant genoeg om te blijven volgen. Er zijn gelukkig dus nog andere manieren!

  2. Marc schreef:

    Hoi Bea,

    Het is vaak een kwestie van ervaring opdoen, trial and error. En je kunt je afvragen wat ‘follow’ en vervolgens ‘unfollow’ doet. Misschien is reply of direct message in onzekere gevallen de veiligste keuze.

    Groeten, Marc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA