BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

24 juni 2011 @ 10:55 door | Geen reacties

The next generation

Ik verbaas mij regelmatig over de technische mogelijkheden van onze tijd.  Zoals ‘Appie’, je persoonlijke  boodschappenhulp die je via je smartphone o.a. de beste looproute door de Albert Heijn wijst of een I-pad die dunner is dan de hoes die ‘m beschermt, om maar twee willekeurige voorbeelden te noemen. Wat valt er eigenlijk verder nog meer te verbeteren?

Onlangs was ik op bezoek bij een vriendin en haar 16-jarige dochter. Deze laatste was druk bezig ‘het’ via digitale wegen uit te maken met haar vriendje. Bellen en sms’en via het internet blijft gratis zoals wij op hetzelfde moment op het journaal hoorden. Razendsnel plukte ze van het internet de tekst:

rozengeur en maneschijn,
verviel al snel tot alsem en azijn,
wittebrood werd tranenbrood,
lief, je hebt het goed verkloot.

Ze drukte op verzenden. Binnen no-time kwam de reactie binnen per sms. Ze las het met getergd gezicht en drukte op delete. Toen haar telefoon vroeg “Weet u zeker dat u dit bericht wilt verwijderen” mompelde ze “Mijn mobieltje heeft meer geweten dan ik”. Misschien ligt daar een nieuwe uitdaging voor meneer Nokia?

help2Vraagt u zich ook wel eens af wat uw kind allemaal achter die pc doet, hoe u daar grip kunt krijgen, wat te doen bij problemen als stalking, sekssites, stiekeme afspraakjes met vreemden, kinderen die te laat naar bed gaan vanwege hun internetgebruik etc? Bekijk dan onze collectie over dit onderwerp eens; digitaal of ouderwets in de bieb.

Auteur

Rubrieken Internet

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA