BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

20 juli 2011 @ 08:28 door | Geen reacties

Back to the sixties?

hippiebus1

Hoewel in deze vakantietijd steeds meer collega’s de bieb een tijdje achter zich laten, is een restantje enthousiastelingen al bezig met activiteiten voor na het zomerreces.

Zo weten we nu al dat vanaf 21 oktober onze bibliotheek een maand lang in het teken van de sixties zal staan. Dan namelijk start de landelijke campagne Nederland Leest die in het teken staat van ‘Het leven is vurrukkulluk’ van Remco Campert.

Nieuwe jeugdcultuur
Campert’s debuut markeerde destijds als het ware de overgang van de brave, gezagsgetrouwe jaren ‘50 naar het volgende decennium waarin rebellie en een nieuwe jeugdcultuur centraal stonden. ‘Het leven is vurrukkulluk’ was niet voor niets jarenlang een bestseller op de leeslijsten van middelbare scholieren.

Rond het thema ‘Jong in de 60-er jaren’ gaan we enkele aanvullende bibliotheekevenementen organiseren. Een daarvan is de fototentoonstelling ‘Back to the sixties’, en daarvoor hebben wij uw hulp nodig.

Wij zijn op zoek naar jeugdfoto’s die symbool staan voor dat specifieke tijdperk. Dat kan van alles zijn: een foto van uw tienerkamer, een concertfoto, een schoolfeest, een trouwfoto, uw eerste minirok of flower power outfit, u trots poserend op uw brommer met hoog stuur, en ga zo maar door.

De vijf leukste, mooiste, gekste foto’s maken bovendien kans op een exemplaar van het jubileumboek ’40 Jaar De Piek’ dat ook in oktober verschijnt. Op onze website leest u er meer over. En ook in dit Biebblog komen we er zeker nog nader op terug.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA