BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

27 juli 2011 @ 08:37 door | 7 reacties

Daar gaat ze…

suzanne

Op het moment van schrijven is ze er nog drie dagen. Nog drie dagen het altijd opgeruimde hoofd, de vriendelijke blik en de oprecht belangstellende groet “Alles goed?”. Dan is ze weg, de wijde wereld in. Scandinavie, New York en wie weet waar dan nog naar toe. Komt ze terug? Ze weet het nog niet. Er staat ook zo veel te gebeuren, zeker met de bibliotheek. En zelf is ze nog jong; er zijn zoveel mogelijkheden, waarom nu al kiezen?

Op pad met Suzanne
Vorig jaar heb ik haar leren kennen. Het bleek een zeer gedreven collega, een prettige meedenker en een uiterst behulpzame kracht in het Wiki Loves Bieb team: Suzanne. Samen trokken we op met de Mannen van Staal, de vrijwilligers van het KMS-project. Eerst in de bieb, in het muZEEum, op excursie naar de COVRA, en later in hun eigen clubhuis: de Verbandkamer. Samen gingen we naar Maastricht om op de Bibliotheek tweedaagse het project in te zepen bij collega bibliotheken.
En onlangs, op de dag dat de NS vanwege extreme weersverwachtingen de dienstregeling aanpaste, trokken we naar Gouda. Daar troffen we een zeer leergierige delegatie. De vraag of Wikipedia iets voor hun project was werd ruimschoots beantwoord, waarna ze enthousiast zelf verder aan de slag konden.

Nu is het haar laatste week. De mannen in de Verbandkamer moeten het zonder haar geduldige hulp. Ben je dik in de 70 en dan gaat er met hulp van Suzanne ineens een wereld voor je open: Wikipedia, Flickr en Suzanne die daarbij helpt, geduldig uitlegt hoe het werkt, de online mappen aanmaakt, de beschrijving toevoegt voor hen die er nog een nachtje over willen slapen voordat ze het zelf gaan doen.

Maar ook hier, op kantoor, nog voor ik de titel helemaal had uitgesproken, had ze in de catalogus het boek al op het scherm getoond. Ja, het is beschikbaar. Wat is je pasnummer? En een paar dagen later lag het dan op mijn bureau. Waar ook vandaan. Om vervolgens weer later me te herinneren dat het weer terug moest.

Dag Suzanne, veel plezier onderweg en dank je wel voor je inzet, steun en warme collegialiteit.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

7 thoughts on “Daar gaat ze…

 1. Ron schreef:

  Dick, wat een mooie verwoording van je waardering voor Suzanne! Met deze woorden in haar bagage kan Suzanne vol vertrouwen op pad. En met die onmetelijke, onbevattelijke horizon die toekomst heet, komt het wel goed.

 2. DickyPedia schreef:

  Komt zeker goed! We (ik) ga(an) haar zeker missen, maar belangrijk is dat de zowel de organisatie als zijzelf veel van elkaar hebben geleerd. Goed gevoel!

 3. PeterQ schreef:

  Leuke afscheidsrede voor een leuke collega. Maar dat hoop ik haar aan het eind van de week nog zelf te kunnen zeggen.

 4. DickyPedia schreef:

  Top!

 5. Suzanne schreef:

  Ah Dick! Wat een leuk en lief berichtje, hartstikke bedankt!
  Het was erg leuk om samen te werken met het project wiki loves bieb + met de vrijwilligers samen werken was ook erg leuk! Ik heb heel veel geleerd bij de bieb van Vlissingen!
  Bedankt!

 6. DickyPedia schreef:

  Graag gedaan!

 7. Doeke Roos schreef:

  Ha Suzanne,

  wat moet ik aan de mooie woorden van Dick toevoegen; dank voor je hulp in de Verbandkamer, organisatietips etc.
  Zien je graag nog eens terug in ons clubhuis op het Scheldeterrein. De bar is inmiddels klaar; schuif je gezellig aan.
  Goeie reis!

  Namens st. Scheepsbouwgeschiedenis Vlissingen,
  Doeke Roos jr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA