BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 juli 2011 @ 13:03 door | 1 reactie

De draad kwijt

GERMANY FRANCE CONSULTATIONSSoms heb ik heimwee naar vroeger. Naar de zuurkool zoals mijn moeder die klaarmaakte of de appeltaart van oma Rie. Of naar m’n studententijd en het bijbehorende leven zonder verantwoordelijkheden. Soms ook naar m’n eerste autootje, een bordeauxrode Renault 4, die zo rammelde dat je moest schreeuwen om elkaar te verstaan.

Ook heimwee naar het telefoonsnoer is mij niet onbekend. Bij blije gesprekken kon je er zo lekker rondjes mee zwieren. Als je zenuwachtig zat te bellen, draaide je het rond je vinger, bij ergernissen trok je het uit tot het er geen krul meer in zat.

Niemand om me heen, blijkt ooit van telefoonsnoerheimwee gehoord te hebben maar ik weet zeker dat Merkel en Sarkozy er vandaag ook last van hebben. Als ze naar huis moeten bellen met slecht nieuws omdat ze geen oplossing hebben kunnen bedenken voor het noodlijdende Griekenland. Ze zouden wat blij zijn geweest met een gewillig snoer waarop ze hun zenuwen hadden kunnen botvieren.

En ik ben niet de enige. Ik heb er zelfs een gedicht over kunnen vinden: ‘Draadloos’. Het is geschreven door Eric Wisse en terug te vinden in de bundel ‘Zoals een haan een ei legt’, te leen bij de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

One thought on “De draad kwijt

  1. PeterQ schreef:

    Mooi scrabblewoord: telefoonsnoerheimwee. Driedubbele woordwaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA