BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

28 juli 2011 @ 08:41 door | Geen reacties

Leuke Dingen

nepal

In 2008 volgden we met alle collega’s in de bieb de cursus over het ‘sociale web’: 23 Dingen. In 23 oefeningen maakten we kennis met Web 2.0, wat je er persoonlijk mee kan doen en hoe je het kan toepassen in de bibliotheek waar je werkt.

Zo maakten we allemaal een eigen weblog, deelden we onze persoonlijke bookmarks op Delicious en plaatsten we foto’s op Flickr. Allemaal ontzettend leuk en leerzaam om te doen. Nog steeds gebruik ik Delicious, blog ik erop los en ben ik ‘slapend lid’ van Flickr.

Slapend lid?
Onlangs mocht ik ervaren hoe ‘slapend’ mijn account bij Flickr is: niet dus.
Een paar maanden geleden ontving ik een mailtje van de mij volslagen onbekende Albin Joseph, met het verzoek één van mijn ooit op Flickr geplaatste foto’s te mogen gebruiken op zijn reisweblog Yaatrika. Het ging om een foto die ik in 2008 tijdens een rondreis door Nepal maakte van het drukke plein Indra Chowk in Kathmandu.

Natuurlijk heb ik eerst zijn website gecheckt: je wil tenslotte niet dat jouw foto met je naam eronder verschijnt op één of andere obscure website. Omdat het een keurig weblog met reisadviezen voor India en Nepal bleek te zijn, heb ik toestemming gegeven de foto te plaatsen.

Shopping in Nepal
Ik was het alweer bijna vergeten toen ik vorige week een keurig mailtje kreeg ik van Albin Joseph met de mededeling dat mijn foto in april op Yaatrika is geplaatst bij de blogpost Shopping in Nepal, compleet met link naar mijn Flickr-pagina. Die nu vast en zeker overstelpt wordt met bezoekers.

En omdat ik in november weer een paar weken naar Nepal ga, komt het artikel ook nog goed van pas! En dat dankzij 23 Dingen uit 2008.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden , , , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA