BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

14 juli 2011 @ 08:08 door | Geen reacties

Portret van een pedofiel

tijger-tijger1Enige tijd geleden werd het boek ‘Tijger, tijger’ aangeschaft door onze bibliotheek. En zoals bij ieder nieuw boek dat door mijn handen gaat, komt de vraag ‘Lezen of niet lezen?’ gelijk bij mij naar boven.
Aanvankelijk had ik mijn twijfels, een boek over pedofilie sprak me niet erg aan. Maar op aanraden van een trouwe klant ben ik er toch aan begonnen. En ik moet zeggen, het is een prachtig, indrukwekkend verhaal, even gruwelijk als bijzonder.

Het is geschreven door Margeaux Fragoso die op haar 7de jaar de 51 jarige Peter ontmoet. Margeaux wordt verwaarloosd en  mishandeld door haar labiele moeder en agressieve vader. Peter is de enige die haar aandacht en liefde geeft. Gaandeweg ontstaat er een relatie die duurt tot Margeaux 22 is en Peter van de rotsen afspringt.

Er zijn online vele recensies te vinden zoals bijvoorbeeld op nu.nl en u kunt desgewenst enkele bladzijden uit het boek lezen op de site van Athenaeum boekhandel. Uiteraard kunt u ‘Tijger, tijger’ reserveren via de site van de bibliotheek .

De vraag die overbleef na dit verhaal te hebben gelezen, is hoe iemand zoiets verwerkt, of kom je dit nooit te boven? Ik zou denken dat dit jarenlange misbruik onherstelbare schade of minstens sporen nalaat. Maar oordeelt u zelf, u kunt een beeld krijgen van Margeaux in het interview uit het VPRO programma ‘Boeken‘.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA