BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 juli 2011 @ 08:37 door | 5 reacties

Proef Themadossiers

blogartikel-proef-themadossiersGeruime tijd geleden kondigde ik aan dat onze bibliotheek haar dienst Themadossiers eens wilde testen onder het publiek. Inmiddels is het zover dat de daad bij het woord wordt gevoegd.

Wat zijn themadossiers ook al weer?
Themadossiers zijn gratis samengestelde online documenten, met een informatiegehalte dat uitgebreider is dan Wikipedia. U kunt hiermee snel, eenvoudig en op een leuke manier veel te weten komen over een bepaald onderwerp.

De dossiers bevatten links naar boeken, films, kranten, tijdschriften, websites, evenementen etc. Een multimediale inhoud dus, die de moderne informatiezoeker zeker zal aanspreken.

Op maat gemaakt
Inmiddels heeft de bibliotheek al een zestigtal themadossiers gemaakt. Deze vindt u via onze website of direct op Scribd.
Staat een onderwerp van uw interesse er niet bij, dan kunt u een aanvraag doen bij de bibliotheek. Heel gemakkelijk via de mail bibliotheek@spui.nl, telefoon: 0118-422100, Twitter: @BiebVlissingen, Facebook of aan onze inlichtingenbalie.

Proef
Bibliotheek Vlissingen gaat deze week via e-mail klanten uitnodigen om persoonlijke onderwerpen voor themadossiers aan te dragen. De bibliotheek kiest per klant één thema en levert binnen een week het themadossier. Aansluitend wordt een aantal kwaliteitsaspecten via een korte enquête geëvalueerd. Vanwege de zomervakantie heeft de proef een langere looptijd.

We zijn heel benieuwd naar de reacties. Wordt vervolgd.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden

Reageren

5 thoughts on “Proef Themadossiers

 1. Karolien schreef:

  Puik werk! Kan ik ze ook ergens downloaden (op Scribd lukt niet)? Groetjes

 2. Lourenza schreef:

  Goedemorgen Karolien,
  bedankt voor je compliment. Marc is op dit moment met vakantie vandaar mijn reactie. Voor het downloaden vanaf Scribd moet je ingeschreven staan bij Scribd. Ze zijn ook te downloaden op onze eigen website.
  http://www.vlissingen.nl/Bibliotheek-Vlissingen/Info-advies-1/Themadossiers.htm
  Groetjes,
  Lourenza

 3. Alex Soplantila schreef:

  Hallo Marc,
  Je schreeft over de themadossiers dat er een proef zou komen na de zomervakantie. Is het nog doorgegaan? Zoja, hoe ging het, wat zijn de resultaten?
  Met vr. groet,
  Alex

 4. Marc van de Plasse schreef:

  Beste Alex,

  De proef was kleinschalig omdat deze plaatsvond in de zomervakantie. Er was dan ook weinig resultaat. Ik was van plan dit grootschaliger te herhalen, maar dit voornemen is ingehaald door de consequenties van de bezuinigingen. De krimp binnen de organisatie heeft ertoe geleid dat het team zich vooralsnog niet meer richt op het algemene publiek, maar op de (interne) informatiebehoefte van Porthos en het stadhuis/de gemeente Vlissingen. Dit laatste staat vanwege het formatieplan echter ook onder druk. Binnenkort wordt een geactualiseerd beleidsplan aan de gemeenteraad voorgelegd.

  Met vriendelijke groet,

  Marc van de Plasse.

 5. Alex Soplantila schreef:

  Hallo Marc,
  Jammer dat je die proef niet helemaal kon uitvoeren zoals je wenste. Bij de aankondigingstekst themadossiers staat de oorspronkelijke bedoeling wel nog steeds vermeld. Ik weet nu echter dat jullie daar niet aan kunnen voldoen. Ik ben benieuwd wat jullie in de nieuwe situatie met de themadossiers gaan doen. Vóór de zomer komt de wethouder met een nieuw bibliotheekplan (ervan uitgaande dat het hoofdgebouw waarschijnlijk niet verkocht kan worden).
  Groet,
  Alex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA