BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

25 juli 2011 @ 08:29 door | Geen reacties

The End

voldemortVorige week de wereldpremière, gisteren gezien in Cinecity: de allerlaatste Harry Potter film. De cirkel is rond, de persoonlijke verwachtingen ruimschoots ingelost.

De boeken
Het verhaal van de schrijfster J.K. Rowling is inmiddels wereldberoemd. Ze ‘bedacht’ de wereld van Harry Potter in de trein, werkte het concept verder uit en in 1997 verscheen het eerste deel. De boeken gingen als een speer. Wereldwijd zijn er al meer dan 450 miljoen exemplaren verkocht. Uiteraard allemaal te lenen via uw bibliotheek.

De films
Een verfilming kon niet uitblijven. In 2001 verscheen de eerste, vorige week dus de laatste. Een slot zoals je kon verwachten: alle losse eindjes worden aan elkaar geknoopt en komen samen in een spetterende finale tussen goed en kwaad. Vorige week toch maar even snel de laatste 2 films op DVD geleend bij de bieb, zat er weer helemaal in.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik alleen de films heb gezien. Misschien moet ik toch ook de boeken maar eens gaan lezen. Toch lekker dat er zoiets als een bibliotheek bestaat …

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA