BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

15 augustus 2011 @ 08:55 door | Geen reacties

Gefrustreerde prins

ergernis

Ergernissen, volgens de Dikke van Dale: ‘irritatie, wrevel, wat aanleiding geeft zich te ergeren’.

Zoals: lange rijen voor de kassa, eindeloos getingel van het carillon (ook op zondagochtend als je eindelijk kan uitslapen), hondenpoep, verpakkingen die je niet open krijgt zonder te knoeien zoals kuipjes koffiemelk, mensen die staan te gillen in hun mobiel alsof ze een dove aan de lijn hebben.

Maar ook collega’s met kinderen roepen de nodige ergernissen op, bumperklevers, voordringers, zeurende kinderen, degene die achter je in het vliegtuig zo nodig  tegen je stoel moet schoppen, een snurker naast je in bed, websites waar je je weg niet op kan vinden.

En al die ergernissen roepen natuurlijk reacties op, variërend van diepe zuchten tot gekreun, van scheldpartij tot onzedelijke gebaren, van ruzies tot hoofdpijn. Alleen vermakelijk als je er niet te direct bij betrokken bent.

Top 10
Er bestaat een ergernissen top tien van supermarkt bezoek, een top 10 van ergernissen in het verkeer en een twitter irritatie top 10. Maar wist u dat prinsen zich ook wel eens ergeren? Nee? Luistert u an eens naar het gedicht van een gefrustreerde prins. Uiteraard ook te leen in de bibliotheek (de gedichtenbundel, niet de prins) samen met meer leuks over ergernissen en de bijbehorende oplossingen.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA