BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

24 augustus 2011 @ 08:23 door | Geen reacties

Laatste loodjes

kroonjuweel

Deze zomer is hard gewerkt aan de nieuwe mediatheek in de Open Wijkschool Het Kroonjuweel in Souburg-Noord. Al eerder werd hier melding van gemaakt en onlangs toonden wij u ook een filmpje van het bijna afgeronde interieur, maar nu is het dan zover dat de inrichting bijna afgerond is.

Dit is de eerste mediatheek van de acht reeds geopende voorzieningen, die we een definitief karakter kunnen geven. Hierin komen namelijk de eerder opgezette mediatheken van ’t Mozaïek en de twee vestigingen van Het Kompas in samen. De collectie wordt verwisseld en vernieuwd, dus dat zal weer een flinke impuls aan het leesplezier geven.

Open Wijkscholen
Bibliotheek Vlissingen heeft het aangedurfd met haar diensten naar het onderwijs te gaan, omdat het beleid erop gericht was schoolgebouwen samen te voegen. In Souburg-Noord is dat nu een feit en rond de jaarwisseling volgt De Combinatie. Over enkele jaren volgt nog eenzelfde school in Souburg-Zuid en daarna moet er ook op het Scheldekwartier een school voor het hele centrum komen. Vanaf dat moment is er feitelijk een tiental scholen in heel Vlissingen. Een aantal dat organisatorisch door de bibliotheek te behappen is.

Samenwerking
De mediatheken worden aangestuurd door medewerkers van de bibliotheek, die ook nog eens geholpen worden door leerlingen van de groepen 7 en 8. Achter de schermen biedt een team van vier onderwijskundige professionals aanvullende ondersteuning aan onze voorhoede, bijvoorbeeld door inhoudelijke vragen van docenten te beantwoorden, lesmateriaal te verzamelen of gastlessen te komen geven.
Recent zijn afspraken gemaakt met de Bibliotheek A tot Z (in Dordrecht en wijde omgeving) en met Bibliotheek VANnU (in Roosendaal en omgeving) om die inhoudelijke expertise samen te gaan delen, zodat de kwaliteit ervan groeit en de kosten dalen.

Opening
Maar ruim vóór die samenwerking een feit is, zal op 1 september 2011 de feestelijke opening van Het Kroonjuweel gevierd worden. U hoort en leest er binnenkort zeker meer over.

Auteur

Rubrieken Vlissingen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA