BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

18 augustus 2011 @ 08:35 door | Geen reacties

Meer aandacht voor poëzie

Bij toeval kwam ik een gedicht tegen met de intrigerende titel ‘Stuk verdriet’. Na het te hebben gelezen, meerdere malen zelfs, bleef het nog dagen in mijn hoofd hangen. De eerste twee coupletten leverden me een glimlach op, in het derde bekroop me een ongemakkelijk gevoel en in het vierde is het duidelijk; dit is helemaal niet leuk, integendeel. Toch deed het laatste woord me weer gniffelen. Het is geschreven door de voor mij onbekende schrijfster Astrid Standhardt. U kunt het gedicht hier beluisteren.

Nationale Gedichtenwedstrijd
‘Stuk verdriet’ haalde de Top 100 van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd van 2009. Dit was ook de eerste editie van de poëziecompetitie die het initiatief is van de dichter Gerrit Komrij. Op 21 april 2009 gaf hij daarvoor de aftrap in het actualiteitenprogramma De Wereld Draait Door.

zoals-een-haan-een-ei-legtZoals een haan een ei legt
Doel van de wedstrijd is meer aandacht voor poëzie te genereren. In totaal werden er bijna 16.000 gedichten ingestuurd door meer dan 6.300 individuele deelnemers, zowel amateurs als professionals, dus met dat doel zit het wel goed lijkt me. De uitslag werd bekendgemaakt op de vooravond van Gedichtendag 2010, op 27 januari in de Stadsschouwburg te Amsterdam. Op deze avond werd ook de verzamelbundel  ‘Zoals een haan een ei legt’ gepresenteerd. Deze bundel is uiteraard te leen in de bibliotheek.

Meedoen?
Op 15 april van dit jaar is de Derde Turing Nationale Gedichtenwedstrijd van start gegaan. De inzendtermijn sluit pas 1 november a.s., dus mocht u inspiratie hebben…

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA