BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

5 september 2011 @ 08:10 door | Geen reacties

Kijktip van een seriejunk

Het zou u bekend kunnen zijn door eerdere blogpostjes: tot u spreekt een onverbeterlijke seriejunk.

Als er geen leuke DVD-box naast mijn tv-toestel ligt, word ik een beetje onrustig.
Niets is zo aangenaam als op verregende dagen of inspiratieloze tv-avonden een goeie serie er zonder reclameblokken in je eigen tempo doorheen te jagen.

Terwijl de Nederlandse televisie nog bezig is met wekelijkse afleveringen van ‘Mad Men’ 3, leende ik uit onze eigen bieb al seizoen 4 waarvan de dertien episodes binnen een week bekeken waren.

Personal favorites
Niet zonder trots kan ik u melden dat in onze DVD-collectie nog heel wat meer uitstekende series zijn opgenomen waaronder ‘Breaking Bad’, ‘Dexter’ en de onvolprezen ‘Sopranos’, om maar eens een paar persoonlijke favorieten te nomen.

Onlangs zag ik bij het stapeltje ‘nog te verwerken’ DVD’s zelfs drie gloednieuwe boxen liggen van een mij totaal onbekende serie: ‘Damages’ met in de hoofdrol niemand minder dan Glenn Close als overambitieus en supermanipulatief hoofd van een groot advocatenkantoor.
Even googelen trok mij –voor zover dat nog nodig was- snel verder over de streep. Bekroond met een Golden Globe en verschillende Emmy Awards en bevolkt door een trits interessante gastacteurs, leek me dit een serie met groot potentieel.

Verrassende verhaallijn
Hoewel ik op het moment van schrijven nog slechts een achttal afleveringen heb gezien, kan ik u nu al verzekeren dat de voortekenen niet bedrogen: ik ben inmiddels totaal verslingerd! ‘Damages’ biedt een fantastische cast in een perfecte mengeling van drama en nagelbijtende spanning, en niet te vergeten een verhaallijn met flashbacks en flashforwards die de kijker steeds verrast en op het verkeerde been zet.

Met drie seizoenen en nog dik 30 afleveringen in het vooruitzicht komen we in Huize Q de donkere herfstavonden (voorlopig) wel door…

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA