BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 september 2011 @ 08:03 door | Geen reacties

Nog meer trugkieke in Vlissingen

auto-leeuwentrap

Leuke aanvulling op mijn vorige postje Oktober Retromaand: ook het Gemeentearchief Vlissingen organiseert in die periode een foto-expositie.

Aanleiding is het afscheid van fotodocumentalist Anton Tanghe, die per 1 oktober met pensioen gaat. Als afscheidscadeau biedt het gemeentearchief hem een tentoonstelling aan die hij zelf mocht samenstellen.

Anton zocht 65 foto’s over een periode van twee decennia: 1950-1970. Plaatjes waar hij zelf als geboren en getogen Vlissinger iets mee heeft. Beelden van de stad, de kroeg, het voetbal, de middenstand en onvermijdelijk De Schelde.

De expo ‘Bescheiden Vlissingen: 1950-1970 in 65 foto’s’ is van 1 oktober t/m 15 november tijdens openingsuren te bezichtigen in het gemeentearchief in de Hellebardierstraat, recht tegenover het jubilerende muziekpodium De Piek.

Kortom, er is genoeg nostalgisch te zien en te beleven in Vlissingen de komende maand!

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Vlissingen

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA