BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

19 september 2011 @ 08:26 door | Geen reacties

Oktober Retromaand

sixties-concert

Vlissingen gaat volgende maand op de retrotour. Niet alleen viert muziekpodium De Piek het 40-jarig bestaan met een scala aan activiteiten, ook Bibliotheek Vlissingen gaat terug in de tijd.

Tijdens de landelijke actie Nederland Leest staat vanaf 21 oktober een maand lang ‘Het leven is vurrukkulluk’ centraal. Deze debuutroman van Remco Campert markeerde destijds in de literatuur de overgang van de keurige, gezagsgetrouwe jaren ’50 naar een volgend decennium waarin een nieuwe, rebelse jeugdcultuur ontstond.

Reden voor onze bieb om een expositie te organiseren, ‘Back to the Sixties’, waarin diverse aspecten van die periode belicht worden.
We streven daarbij niet naar volledigheid; dat zou ook ondoenlijk zijn met zo’n kaleidoscopisch tijdperk. Veel meer willen we persoonlijke sfeerimpressies creëren rond thema’s als jeugd, muziek en mode e.d.

Doet u ook mee?
Mede dankzij samenwerking met het Gemeentearchief Vlissingen beschikken we inmiddels al over het nodige fotomateriaal, maar ook privé sixties plaatjes blijven welkom. En dat mag van alles zijn: foto’s van uw vriendenclubje op de brommer, van tienerkamers of schoolfeesten, trouwfoto’s in keurige mantelpakjes, in minirok of hippie outfit, en ga zo maar door.
Stuur ons uw persoonlijke sixtiesherinneringen naar activiteit@spui.nl, of lever ze in bij onze inlichtingenbalie. Desgewenst kunnen wij uw foto’s ook scannen.

Trouwens, ook niet-fotomateriaal ter aankleding van de tentoonstelling wordt op prijs gesteld. Dus heeft u nog ergens posters, kleding, gebruiksartikelen of meubels in sixties vormgeving die u in bruikleen wilt afstaan, neem dan beslist contact met ons op.

Lees meer over de komende expo op onze website.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA