BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

28 september 2011 @ 09:00 door | 2 reacties

Vieze boekjes in de bieb

cartoon

Wanneer je in een bibliotheek werkt, kun je maar beter geen last hebben van smetvrees. Of van te veel fantasie. Of van allebei.

De staat waarin boeken naar de bibliotheek terugkeren, is soms op zijn minst opmerkelijk te noemen. Je kunt aan een boek vaak zien waar het is gelezen:  op het strand (zand), in de tuin (gras) en eventueel wat daarbij geconsumeerd (kruimels) of gerookt (shag) is.
Ook vinden we  in een boek geregeld een boekenlegger, een boodschappen- of intiemer briefje, een ansichtkaart, een Tena plakstrip, foto’s of (zelden) een bankbiljet.

Vies
Gewoon vies vind ik stinkende, doorrookte boeken of boeken met koffie- of wijnvlekken. Supervies vind ik ondefinieerbare vlekken, schilfertjes, pulkjes en dingetjes. Daarbij kun je maar beter je fantasie niet laten werken. Verstand op nul en blik op oneindig. Goed voor mijn immuunsysteem, denk ik dan maar.

Gelukkig zien de meeste ingeleverde bibliotheekboeken er net zo fris en fruitig uit als toen ze werden meegenomen.
Boeken met een vieze of plakkerige buitenkant worden in de bieb overigens schoongemaakt met glassex, anderszins smerige boeken worden afgeschreven.

Heeft u wel eens iets vreemds aangetroffen in een bibliotheekboek? Laat het ons weten!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Vieze boekjes in de bieb

  1. Robert Krom schreef:

    Bij de bibliotheek van Den Haag heb ik eens een boek van Roald Dahl geleend. Het lezen van dit boek was soms lastig omdat één van mijn voorgangers het een goed idee vond om alle vloeken met pen dik door te krassen.

    Ik dacht dat zulke praktijken alleen in de Bible Belt plaatsvonden, maar blijkbaar ook in een wijkfiliaal van Bibliotheek Den Haag :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA