BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

12 september 2011 @ 08:49 door | Geen reacties

Win een Eee Pad of spiegelreflexcamera

eee-padIn september 2011 organiseert Wikimedia Nederland samen met de vrijwilligers van Wikipedia het project Wiki Loves Monuments. Het streven is om van elk monument in Nederland foto’s onder een vrije licentie beschikbaar te krijgen.
Fotografeer een rijksmonument en win een Eee Pad Transformer, een spiegelreflexcamera of een van de andere fantastische prijzen!

Wedstrijd
In een tot eind september 2011 durende fotowedstrijd kan iedereen zelfgemaakte foto’s onder vrije licentie uploaden en meedingen naar leuke prijzen in verschillende categorieën. De foto’s zullen o.a. gebruikt worden om informatie over ons nationaal erfgoed op Wikipedia te illustreren. De foto’s kunnen door de vrije licentie ook buiten Wikipedia gebruikt worden.

Neem een kijkje op de wedstrijdpagina voor meer informatie over de regels en prijzen, en lees hoe u mee kunt doen!

Deelnamevoorwaarden in het kort:

– U kunt alleen meedoen met zelfgemaakte foto’s;

– Alle foto’s worden onder een vrije licentie door u vrijgegeven. U kunt de licenties bekijken op: Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland. (Door de foto’s onder deze licentie vrij te geven komen de foto’s beschikbaar voor alle gebruikers van Wikipedia en andere Wikimediaprojecten);

– Foto’s die in september 2011 worden geüpload kunnen meedoen aan de wedstrijd. Het mogen wel foto’s zijn die eerder gemaakt zijn;

– Alle uploads moeten het rijksmonumentnummer bevatten;

– De uploader moet zijn e-mailadres hebben geactiveerd bij het uploadaccount.

De foto’s kunnen worden ge-upload via een aangepaste uploadinterface op Wikimedia Commons of via de Flickr-group.

Prijswinnaars worden aangewezen door een jury. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Beoordelingscriteria en prijzen worden via deze pagina’s bekend gemaakt. Juryleden en bestuursleden van Wikimedia Nederland kunnen alleen buiten mededinging deelnemen. Wanneer nodig kunnen deze regels (terughoudend) worden aangepast door de organisatie.

Er worden voor de Nederlandse wedstrijd twee klassementen opgemaakt: één voor de kwaliteit en één voor de kwantiteit. Voor het kwantiteitsklassement wordt het aantal unieke monumenten geteld dat het hoofdonderwerp van een foto is per fotograaf. Voor het kwaliteitsklassement wordt de volledige classificering door de jury samengesteld.

2010
Vorig jaar was het nodig om vanuit Bibliotheek Vlissingen een extra boost te geven aan de actie met een extra Vlissinge prijs. Het duurde toen zes dagen voordat de mijlpaal van 1000 foto’s was bereikt. Uiteindelijk werd het een groot succes en ook nu stromen de foto’s met smakken binnen.

Dit jaar is het niet alleen Nederland waar de actie loopt, maar heel Europa. Kijk voor de ontwikkelingen op www.wikilovesmonuments.eu Bent u op vakantie geweest en heeft u een monument gefotografeerd, stuur de foto dan vooral in!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA