BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

9 september 2011 @ 08:44 door | Geen reacties

Zebra meisje

Gister had ik een mopperdag. Het was allemaal niet naar mijn zin, niets ging zoals ik dat wilde, ik was moe en het was ook nog rotweer. Ik leek wel een klein kind dat liep te dreinen.
Maar na een tweede gedachte hierover besefte ik me gelukkig dat er eigenlijk niets te klagen viel. Ik heb lieve mensen om me heen, een fijne baan, een dak boven mijn hoofd, een schat van een dochter en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus waar gaat het over?

zebra3Dit alles deed me denken aan het Zebrameisje van Annie M.G. Schmidt dat klaagt over haar strepen. Ook zij heeft eigenlijk niets te klagen, wat is er tenslotte mis met strepen? Maar nee, mevrouw wilde stippen, bloemen of ruitjes.

Op deze manier is er altijd wat te vinden waarover je kunt klagen en dat is vooral zonde van je tijd. Dus mocht u nog eens een mopperdag hebben, luister dan even naar het Zebra meisje, dat relativeert misschien.

Mocht u meer gedichten willen lezen van Annie M.G. Schmidt, die zijn natuurlijk te leen in de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA