BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

19 oktober 2011 @ 12:10 door | Geen reacties

Een nieuwe toekomst in Nepal

little-princessOmdat ik volgende week naar Nepal ga, werd mijn aandacht getrokken door het boek Little princes van Conor Grennan, dat zich in dat land afspeelt.
Het vertelt het waargebeurde verhaal over de 29-jarige Amerikaan Conor Grennan, die tijdens een wereldreis besluit als vrijwilliger in een weeshuis in Nepal te gaan werken.

Kinderhandel
Tot zijn grote schrik en afgrijzen komt hij erachter dat de wezen waarvoor hij zorgt in de meeste gevallen helemaal geen wees zijn, maar door kinderhandelaren onder valse voorwendselen voor veel geld van hun ouders overgenomen zijn, zogenaamd om ze in de grote stad Kathmandu een beter leven te geven.

Wie in een tehuis terechtkomt, heeft eigenlijk nog geluk gehad, maar waar hun ouders zijn, of waar ze vandaan komen, weten de kinderen niet. Conor wil deze kinderen weer herenigen met hun ouders. Maandenlang reist hij door de onherbergzame Himalaya op zoek naar aanknopingspunten, met handen en voeten gesprekken voerend en foto’s van de kinderen tonend.

Op een pakkende en eerlijke manier vertelt hij hoe het voelt als hij zich plotseling realiseert dat hij niet alleen zijn eigen leven heeft veranderd, maar ook de levens van anderen. Hij ontmoet er de liefde van zijn leven en richt een eigen weeshuis op in Kathmandu.

Meeslepend
Een meeslepend verhaal, vlot verteld, met veel ingehouden emotie, humor en kinderlijke lol. De auteur beschrijft Nepal, de prachtige natuur, de warme mensen, festivals en voedsel, maar ook de armoede, corruptie en het kastesysteem.

Omdat ik eerder in Nepal ben geweest, sprak het verhaal me extra aan: wanneer je de setting van het verhaal kent, kun je de situaties en gebeurtenissen beter plaatsen. Maar het boek is ook een absolute aanrader voor wie niet in Nepal is geweest!
Uiteraard is Little princes te leen in de bibliotheek, evenals de Nederlandse vertaling Een nieuwe toekomst.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA