BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

10 oktober 2011 @ 09:13 door | Geen reacties

Nazomermijmeringen

paardenbloem_173735a1Vorig weekend, bij zo’n 25 graden, kon ik nog even bakken in de zon en heb ik heerlijk gezwommen in het Veerse meer. De week die volgde was er eentje met veel wind, regen en onweer. Inmiddels jaagt een vliedende storm over Vlissingen. Echt herfstweer dus. En da’s even wennen.

Het allerliefst zou ik het zomergevoel van de laatste septemberweek nog even rekken. Nog even geen najaarsstormen, nog even niet aan de winter denken.

Maar helaas en waarschijnlijk zeer terecht, heb ik het niet voor het zeggen. Er resten mij alleen wat mijmeringen aan zon en een fris zomerjurkje. Daarom ter beluistering dit gedicht met de titel ‘Waar ik naar verlang vandaag’.

Het is geschreven door Jo Govaerts en afkomstig uit ‘Het groot verzenboek: 555 gedichten over leven, liefde en dood‘, te leen in de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA