BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

31 oktober 2011 @ 08:28 door | 3 reacties

Vurrukkulluk hebbûhdinguhtje

sony-prs-t1“Je hebt niet ingecheckt!” Verbaasd kijk ik de conductrice aan, haar blik en toon lijken me oprecht verbaasd en aardig. “Waar moet je naar toe?”, vraagt ze bezorgd.  Naar Goes. “Ah, dan kan je in Arnemuiden uitstappen en de volgende trein nemen”.

Mijn lippen tuiten: kunt u dan even wachten tot ik… maar terwijl deze woorden niet worden uitgesproken, is de houding van de conductrice zonder dat er maar iets aan haar te zien was, plotsklaps veranderd van aardig en bezorgd in vilein: “…of je moet de € 35,00 boete willen betalen”.

Arnemuiden
Daar zat ik dan op zondagavond op een bankje in Arnemuiden. In het donker. En ik was zo opgetogen: mijn eerste reis met mijn nieuwe e-reader op zak. Nog verbouwereerd dat ik was vergeten in te checken. Ah: dat is het natuurlijk: ik was extra vroeg naar de trein gefietst om lekker lang te kunnen lezen, had o.a. het met de voucher van de bibliotheek het gratis Nederland Leest boekje gedownload en ik was er helemaal klaar voor.

Een trein vanuit Goes raast voorbij. “D’r zit iemand!” Ik kijk op. Drie opgeschoten jongens met petjes en bombarie kijken op afstand wie er op het normaal op zondagavond lege perron op een bankje zit. Ik lees onverstoord verder en ontdek in het licht van de lantaarns de mogelijkheden van mijn nieuwe speelgoed: de Sony PRS-T1. Een erg leuke hebbedingetje waar heel veel ruimte is voor allerlei media: e-boeken, audio-boeken, afbeeldingen en muziek.

Eigen hotspot
Naast enkele boeken had ik wat studiemateriaal geïnstalleerd en ik verdiepte me in materie over Erasmus. Een leuke functie is dat als je een ‘vreemd’ of moeilijk woord tegenkomt, je dat kunt aanklikken en kiezen tussen een van de 10 ingebouwde woordenboeken, Google en Wickipedia! Voor de laatste twee moet je wel via WiFi contact met internet hebben. En op het station in Arnemuiden in geen gratis WiFi. Maar laat ik nu via mijn iPhone altijd een eigen hotspot bij me hebben! Ik klik het aan, voer het wachtwoord in en jawel: zelfs op het perron in Arnemuiden heb ik op mijn e-reader toegang tot verklaringen in Wikipedia, Google naar het studienet van de OU, lees de in Dropbox opgeslagen bestanden en kan zelfs rechtstreeks een nieuw boek kopen bij de dikke mannetjes.

Onthaasten
Weer raast een trein voorbij, nu uit Vlissingen: de sneltrein naar Goes stopt niet in Arnemuiden. Maar mij kan het niets meer schelen. Ik heb mijn literatuur, studiemateriaal en naslagwerken bij me en ik verdiep me nog even in het vurrukkulukke cadeautje van de bibliotheek. Miste ik daardoor bijna nog de volgende trein…

Auteur

Rubrieken Educatie

Trefwoorden

Reageren

3 thoughts on “Vurrukkulluk hebbûhdinguhtje

 1. Erna schreef:

  Geweldig leuk geschreven.
  Ik reis ook vaak met de trein en heb altijd een (papieren) boek bij me. Ik kan me de situatie levendig voorstellen… ;-)

 2. Suzanne schreef:

  Leuk stukje Dick! Eindelijk een e-reader gekocht dus? Hij heeft wel erg veel functies, klinkt niet verkeerd!
  Groetjes, Suzanne

 3. DickyPedia schreef:

  Dag Erna, dank je voor je reactie. Het is prettig reizen, zo!

  Ha, Suzanne, dank je. Ja, ik ben er blij mee.

  Sorry voor de late reactie: door omstandigheden was ik een tijdje ‘uit de lucht’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA