BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

11 november 2011 @ 16:00 door | 1 reactie

Sinterklaas verhuist naar geheime locatie

pieten-in-de-biebSinterklaas komt zaterdag 12 november 2012 weer aan in Vlissingen. De afgelopen twee jaar logeerde hij tijdens zijn bezoek aan onze stad op de zolder van de Vlissingse bibliotheek. Hij had er een eigen werk- en slaapkamer. De pieten sliepen op de gang. Het was een drukbezochte tijd voor de bibliotheek! Honderden Vlissingse kinderen bezochten in twee weken tijd de Sint en zijn Pieten en in het Sinterklaashuis.

Druk druk druk…
Dit jaar ontvangt Sinterklaas geen kinderen op zijn logeeradres. Hij vond het op zijn oude dag wel heel druk worden en hij had weinig tijd over om cadeautjes te kopen! Hij slaapt nu op een geheime locatie zodat hij in alle rust gedichten kan schrijven. De pieten hebben daar een grote ruimte waar ze de mooiste suprises kunnen knutselen.

Wat een gemis…
En de medewerkers van de bibliotheek? Die hoeven zich dit jaar niet meer een weg te banen tussen de platgetrapte pepernoten en gescheurde pakpapiertjes, wanneer ze zich met een volle blaas richting toilet begeven. ‘Zie ginds komt de stoomboot’ wordt weer een vrolijke herinnering uit hun kindertijd waarbij ze meeneurieën en weemoedig terugdenken aan borstplaat en poppen van suikergoed (in plaats van jengelige klanken met oubollige teksten die behoorlijk op de zenuwen werken na 15 keer op een dag te hebben aangehoord). En ook geen Pieten meer die hun broodjes oppeuzelden in de kantine en zwarte vegen achterlieten op het koffiezetapparaat.

Ja, wij vinden het erg jammer dat Sinterklaas een nieuw logeeradres heeft gevonden.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden ,

Reageren

One thought on “Sinterklaas verhuist naar geheime locatie

  1. samantha schreef:

    Wat jammer, het stond al op de kalender om met mijn kindjes de sint in de bieb een bezoekje te brengen. :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA