BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

8 november 2011 @ 08:57 door | Geen reacties

Uitleg en demonstraties over digitaal lezen

Afgelopen voorjaar organiseerde onze bibliotheek een workshop over e-readers en e-books. Binnen no-time was deze volgeboekt. Veel mensen bleken nieuwsgierig naar dit nieuwe leesmedium.

Ondertussen is er een half jaar later nog niet veel veranderd wat betreft digitaal lezen voor bibliotheekleden. Maar de aankomende Week van de Mediawijsheid vormt een goed aanknopingspunt om nogmaals voorlichting te geven over dit actuele onderwerp.

Herhaling en verdiepingWorkshop e-readers
Voor degenen die de workshop e-readers afgelopen maart al volgden in de bibliotheek is de workshop voor gevorderden opgezet.
Hierin wordt niet zozeer de aandacht gelegd op de voor- en nadelen van een e-reader of digitaal lezen. We gaan er van uit dat de deelnemers van deze workshop al een apparaat hebben aangeschaft of er ten minste wel eens een gebruikt hebben. De nadruk ligt vooral op het gebruik ervan, zoals: ‘hoe download ik een e-book’ en ‘moet ik het systeem ook beveiligen?’

De eerste workshop voor beginners is in feite een herhaling van de workshop eerder dit jaar. Die is vooral gericht op mensen die nog nooit een e-reader hebben gebruikt en eens willen kijken of het wat voor hun zou kunnen zijn.

Overigens lenen wij nog steeds geen e-readers of e-books uit. De Zeeuwse Bibliotheek doet dat wel in beperkte mate.

Workshop voor beginners: maandag 21 november, 14.00 uur of 19.30 uur
Workshop voor gevorderden: woensdag 23 november, 14.00 uur of 19.30 uur

Deelname is gratis. Reserveren via activiteit@spui.nl is verplicht, want er is beperkt plek (max. 12 personen per sessie), dus wacht u niet te lang met aanmelden!

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA