BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 december 2011 @ 10:15 door | 3 reacties

Feest!!

KerstballenNu het feestdagenvirus snel om zich heen grijpt, trek ik me steeds meer terug…
Ik herken het wel van mezelf, ik hou van gezellig, en samen eten vind ik bijzonder leuk, maar dit is zo massaal en weinig spontaan.
Elk jaar weer overvalt het me, ik kan het niet helpen…

Ik houd me, gek genoeg, al helemaal niet bezig met eten.  Plan ook niets en weiger pertinent met een boodschappenlijst van hier tot Tokyo door een XL winkel te laveren met zo’n volgeladen kar, brrr!!!

Ik heb geen enkel idee wat hip, hot and happening is wat betreft de tafelschikking of hoe de kerstboom dit jaar opgetuigd moet zijn (volgens de interieurbladen).

Wit, zilver, bont  of met gebreide kerstballen… (ik zag recent een boek met op de cover twee kerstballen breiende mannen) Ik wil  het u niet onthouden maar als u nog ze in de boom wil moet u wel direct beginnen

Warmte en rust
Boodschappen doe ik bij ’t Hof Welgelegen in Middelburg. M’n dochter  raapt er de eieren en is zichtbaar ontspannen. Ik kies waarvan ik weet dat het (h)eerlijk  smaakt. Ik maak een babbeltje met de altijd vriendelijke en tijd hebbende verkoopster aldaar, warm me bij de enorme kachel en geniet van de rust die hier over me komt.

Ik vertrek met  zoete wortels, zo uit de grond, pastinaak, venkel, zoete bataat, wat aardperen,  een kromme komkommer (echt, die zijn het lekkerst) een rood uitje, verse knoflook, bolletje geitenkaas voor bij de sla die ook naar sla smaakt, eieren en niet te vergeten courgettes.

Op deze manier inkopen doen is voor mij een waar feest…

Ik verheug me al op het doorspitten van het boek ‘Het hele jaar eten uit eigen tuin‘ van Bob Flowerdew. Het staat vol geweldig lekkere recepten om aan de slag te gaan met biologische groenten en fruit.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

3 thoughts on “Feest!!

 1. AvA schreef:

  Helemaal met je eens, met name de eerste alinea. Het is heerlijk om net te doen alsof kerst een gewoon weekend is.

 2. Fem schreef:

  Doen alsof het een gewoon weekend is, het is haast niet te doen maar met een goed boek kom je een eind.
  Succes, Fem

 3. Marjon schreef:

  hmmm…idee voor volgend jaar, gewoon negeren die kerstdagen. Misschien is er een ondernemer die een Hof Welgelegen omgeving Terneuzen wil starten. Dat klinkt wel erg (h)eerlijk, groente die naar groente smaakt.
  dank je wel, keukenengel voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA