BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

5 december 2011 @ 09:01 door | Geen reacties

Financieel dieptepunt

loesjeDecember is altijd mijn duurste maand. Sinterklaas, kerst en het vooruitzicht van de gemeentelijke belastingen die weer in januari op de mat liggen (met als extraatje voor 2012 de kinderopvang die omhoog gaat), ze leiden ieder jaar weer tot een financieel dieptepunt.

Een eerdere poging om hier enige verbetering in aan te brengen, leverde tijdelijke verlichting. Maar het zijn blijvende aandachtspunten die niet blijvend onder de aandacht blijven, gewoonweg omdat er veel leukere zaken in het leven zijn.

Plezier om de pegels
Neem bijvoorbeeld gedichten over geld (en dan vooral het gebrek eraan). Ze bezorgden me plezier bij het lezen en het inspreken ervan voor dit bericht. En al lost het niets op, het relativeert wel lekker.

Een aardige in deze is de bundel ‘Zo klinkt dus weggesmeten geld’. Maar de leukste komt uit de bundel ‘Maar jij’ van woordentovenaar Hans Hagen, en heet ‘Blut‘. Een bundel met buitengewone, kostelijke en puike gedichten die uitblinken in eenvoud. Uiteraard te leen bij de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA