BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 december 2011 @ 11:00 door | 2 reacties

Kerst rond de boekenboom

boekenboom

Bij Kerstmis horen boeken. Voor mij althans.

Vroeger kregen we op het kerstfeest van de zondagsschool altijd een boek. Een christelijk boekje van uitgeverij Callenbach, bij voorkeur van W.G. van de Hulst.  Wie (van boven de 50) kent ze niet: Bruun de beer, Het huisje in de sneeuw, Peerke en z’n kameraden, de boeken van Rozemarijntje.

Jeugdsentiment
Nog steeds spreekt de beeldende, bijna dramatische manier van vertellen van W.G. van de Hulst kinderen aan, al zijn de boekjes wel erg stichtelijk en inmiddels nogal gedateerd.
Thuis werden we voorgelezen uit Bijbelse vertellingen voor onze kleintjes van W.G. van de Hulst, met tekeningen van Isings. Wij wilden altijd het verhaal van de Wijzen uit het Oosten horen, omdat daar de enige gekleurde plaat uit het boek bij stond. Zo kwam bij ons de kerst een paar keer per jaar voorbij.

Revival
Blijkbaar is er momenteel sprake van een W.G. van de Hulst-revival: op vrijdag 30 december 2011 is er een W.G. van de Hulstfestival. U moet daarvoor wel naar Hasselt, in de Kop van Overijssel.
Wie de boekjes van W.G. van de Hulst eens wil (her)lezen, hoeft daarvoor niet het hele land door: ze zijn nog steeds te leen in de bibliotheek.

Liever creatief bezig met boeken, deze kerst? Laat u dan inspireren door de boekenkerstboom.

Ik wens u fijne kerstdagen, met of zonder boeken!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Kerst rond de boekenboom

  1. Wat een leuk idee. Zijn het allemaal hele mooie boeken of zijn het afgeschreven boeken?
    Heel origineel

    Groet en een fijne kerst voor alle collega’s

  2. Marianne schreef:

    @Aafke: de boekenboom staat helaas niet bij mij thuis of in de bieb. Misschien een idee voor volgend jaar… Volgens mij zijn de boeken op uiterlijk uitgekozen: het zijn allemaal boeken ‘in prachtband’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA