BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

1 december 2011 @ 08:30 door | Geen reacties

Ruil je rot…

Deze maand start een nieuwe actie bij de bieb: Boek en Ruil. Voor zover ik weet nog niet eerder gedaan in andere bibliotheken. Het idee komt van  een beurs. Daar liep een collega een kookboekenruil tegen ’t lijf van het tijdschrift Delicious.dsc05474_biebblog

Het idee is simpel: je neemt een roman die je niet meer leest of een kookboek dat je niet meer gebruikt mee naar de bieb en ruilt het voor een ander boek.

Surprise, surprise
We hebben het wel iets spannender gemaakt. Door alle boeken in te pakken in cadeaupapier is het een verrassing welk boek je ruilt. Een label dat aan het boek bevestigd is, licht hoogstens een klein tipje van de sluier op. In enkele steekwoorden staat beschreven waar het boek over gaat (bijv. ‘spannend’ ‘romantisch’ of biografie’).

De kans is natuurlijk aanwezig dat het nieuwe boek totaal je genre niet is. Dan wil je het misschien meteen weer ruilen. Daar steken we een klein stokje voor, want dat is juist het spelelement! Om te voorkomen dat iedereen blijft ruilen totdat men het boek naar zijn gading heeft, (en wij dus blijven inpakken) beperken we het aantal ruilmomenten tot maximaal één keer per dag. Bevalt het geruilde boek je echt niet? Kom dan de volgende dag gerust terug!

Voor ieder wat wils
Iedereen mag aan deze actie meedoen, ook niet-leden. Dus op zoek naar een origineel sinterklaas- of kerstcadeau? Kom dan langs! Boek en Ruil start op 1 december in Bibliotheek ’t Spui en eindigt op 31 december.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA