BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

16 december 2011 @ 08:43 door | Geen reacties

Wie van de 36 wordt het?

dichter-bij-de-zee-logo

Gisteren sloot de inzendtermijn voor de poëziecompetitie Dichter bij de Zee, georganiseerd door Bibliotheek Vlissingen.

Maar liefst 36 dichters uit alle windstreken zonden hun poëtische odes aan Vlissingen in, hopend de uiteindelijke eretitel te bemachtigen.
Een jury van drie vakmensen uit de literaire wereld gaat nu de komende twee weken het kaf van het koren scheiden en zal vijf genomineerden naar voren schuiven die op 2 januari bekendgemaakt zullen worden via De Vlissingse Bode en het weblog www.dichterbijdezee.nl.

Daarna is het woord aan het grote publiek. Op diverse manieren kunnen zij gedurende dik twee weken stemmen op hun favoriete gedicht. Zo verschijnt er een poll op genoemd weblog, maar men kan ook stemmen via een bon die dinsdag 3 januari verschijnt in De Vlissingse Bode. Stemmen is mogelijk t/m donderdag 19 januari a.s.

De uiteindelijke winnaar, de eerste Dichter bij de Zee, wordt op de Landelijke Gedichtendag (donderdag 26 januari, 20.00 uur) bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Bibliotheek Vlissingen en zal daar zijn of haar winnende gedicht voordragen.

Genomineerden ontvangen uiteraard persoonlijk bericht.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Poëzie

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA