BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

6 december 2011 @ 09:30 door | 2 reacties

Zoenen met een beeldscherm

klokhuis

Tot mijn grote tevredenheid zijn mijn twee zonen inmiddels het Sesamstraatniveau voorbij. De heren wachtten tevergeefs totdat Ieniemienie en Tommie met elkaar op de vuist gaan en Bert en Ernie als redders tussenbeide komen. Om eerlijk te zijn begon ook mij het zoetsappige gehalte van Sesamstraat met broccolibomen te vervelen.

Wat echter nu de kijkvoorkeur heeft zijn programma’s als Spongebob, Phineas en Ferb, rondvliegende Spidermans en andere helden… Laat ik mijzelf verder niet uitlaten wat ik hier van vind. Behalve dat wanneer mijn zonen gekluisterd aan de televisie zitten, ik onder luid protest van hun kant het volume zachter zet (vreselijk, al dat gekrijs).

Klokhuis
Gelukkig zijn er andere programma’s die zij graag kijken én die mijn pedagogisch verantwoorde goedkeuring wél kunnen wegdragen. Iedere doordeweekse avond is het na het eten een sport dat beide heren gedoucht en wel, pyjama aan, met een kopje thee, vechtend om het beste plekje op de bank, om iets voor half zeven, klaar zijn om Klokhuis te kijken en daarna het Jeugdjournaal (en mij tot stilte manen terwijl ik huishoudelijke klusjes doe).

“Hé mam, de bibliotheek is op tv, alleen niet jouw bibliotheek.” Klokhuis vertoonde op de hun bekende ironische wijze een filmpje over Google. Dat een willekeurige bibliotheek gebruikt werd om uitleg te geven over de zoekmachine Google, vond ik dan ook volkomen terecht. Kijk zelf maar.

Internet is één grote bibliotheek
Er wordt dus heel veel kennis gedeeld door Google, internet is één grote bibliotheek. Welke meerwaarde de bibliotheek echter naast Google kan betekenen, daartoe daag ik mijn collega’s van het cluster Advies toe uit voor een volgend blogbericht.

Eén ding staat vast: je kan nog steeds niet zoenen met een beeldscherm.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Zoenen met een beeldscherm

  1. Ron schreef:

    De uitdaging is aanvaard, Natalie!

    1. Natalie schreef:

      Succes hoor, met zoenen op een beeldscherm… of bedoelde je dat niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA