BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

30 januari 2012 @ 14:55 door | Geen reacties

Drukke voorleesdagen in de bieb

voorlezenKlap maar dicht dat boek en zet de tv weer lekker aan voordat  uw kind naar bed gaat. Want de Voorleesdagen zijn voorbij!

Okee, dat is natuurlijk niet echt de bedoeling. Maar na tien dagen lang voorlezen zou je het misschien bijna denken. In Vlissingen was er volop aandacht voor voorlezen. Dat deze dagen in de bibliotheek een succes waren kunt u zelf zien, want gelukkig hebben we de foto’s nog:

Vooral de workshop Muziek op Schoot trok enorm veel aandacht. We zijn blij dat veel ouders waarde blijken te hechten aan de taalontwikkeling van hun kind(eren). Helaas konden we vanwege de grote belangstelling niet alle ouders en hun kind een plekje bieden. Maar het enthousiasme van de ouders motiveert ons alleen maar om dergelijke activiteiten vaker te organiseren. En dan liefst op grotere schaal. bijvoorbeeld  in de mediatheken van de basisscholen.

We gaan gewoon door
Het betekent niet dat wij verder nu even niets meer met voorlezen doen. Voor jonge ouders en hun baby’s is de Boekstartcollectie voor handen. En sinds kort voor de iets oudere kindjes zijn er nu ook Bereslimme boeken.
Dat zijn digitale prentenboeken voor 3 t/m 7 jarigen. Die boeken kunt u in de bibliotheek samen met uw kind bekijken op een speciale pc. Het zijn bekende prentenboekverhalen met bewegende beelden, muziek en geluiden. Ook is er interactie mogelijk; tussendoor worden er vragen gesteld. Peuters en kleuters beleven er veel plezier aan, terwijl ze ook nog eens nieuwe woorden en begrippen leren.

Bereslimme boeken  ook gratis thuis te bekijken
Haal een voucher met inlogcode op bij de balie in ’t Spui. Met die code kunt u inloggen op de site en drie weken lang gratis de Bereslimme boeken gewoon thuis bekijken met uw kind. Zie ook www.bereslim.nl

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA