BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

18 januari 2012 @ 08:45 door | Geen reacties

In pyjama naar de bibliotheek

Er wordt de komende dagen flink voorgelezen omdat vanochtend de Nationale Voorleesdagen van start gaan. Vandaag lezen bekende Nederlanders voor uit het Prentenboek van het jaar ’Mama is kwijt. Zo leest Prinses Laurentien voor op een basisschool in Amersfoort.

Collega’s lezen voorvoorleesontbijt
Het voorleesontbijt is ieder jaar de aftrap van deze landelijke campagne. In Vlissingen doen we hier graag aan mee…toch was 2008 de laatste keer dat de kindertjes door ons werden voorgelezen. Een aantal collega’s kijkt dus ook al maanden reikhalzend uit naar deze chaotische, drukke, gezellige, speelse ochtend waarin het in ’t Spui wemelt van de kleuters.

Krentenbollen & eierkoeken
Voor de gelegenheid trekken zij vanochtend hun pyjama niet uit en komen in slaaptenue aan op de bieb. Geen tijd om relaxed wakker te worden, want er staan ruim 200 peuters op hen te wachten. Het Voorleesontbijt begint om 9.00 uur. Boek pakken en voorlezen geblazen! En samen ontbijten natuurlijk; de krentenbolletjes en eierkoeken zijn voorlopig nog niet op voorraad bij de AH denk ik zo, gezien het aantal dat is ingeslagen.

Het Voorleesontbijt in Bibliotheek Vlissingen wordt georganiseerd voor de kleuters (groep 1 en 2) van de Vlissingse basisscholen die (nog) geen mediatheekvoorziening op school hebben. In de mediatheken wordt een eigen invulling gegeven aan de Voorleesdagen.

Dat is dan in ieder geval nog één klein voordeeltje aan het niet hebben van een eigen mediatheek; je ziet de directeur van de bibliotheek nog eens in zijn ochtendjas.

Peutertje Luister
Ook de peuters worden voorgelezen en wel op vrijdag 20 en 27 januari; er is nog plek. Voor meer info en aanmelden zie de website.

Lees meer over voorleestips in het blogbericht van collega Karien van vorig jaar.

Update
Een fotoverslagje van het Voorleesontbijt 2012 is te vinden op onze Flickr-site.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA