BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

16 januari 2012 @ 11:04 door | 1 reactie

Kakelende kapsters

poetische-kapsalon-kortrijkZaterdag 21 januari hebben we in onze bibliotheek  twee kakelende kapsters op bezoek. Niet dat je echt je haar kan laten knippen maar je kunt je haar wel laten versieren. Ze kunnen het opsteken, (in)vlechten en verfraaien met pluimen, kralen, veren, kleuren, strikken, linten, krullen, bloemen en ga zo maar door.

Zelf zien de kapsters er ook errug vrolijk uit met hun gekke kapsels. De kapsters zijn twee zusjes die kunnen tateren als geen ander. Hun mond staat geen moment stil en zo praten ze hun act aan elkaar. Het woord is de kunst waar ze mee werken.

Betalen met liedjes of gedichtjes
Maar zo’n kapsel krijg je natuurlijk niet voor niets. Ieder kind moet ‘betalen’ met minstens twee zinnen. Je kunt een liedje zingen, neuriën of knorren, een versje of gedicht opzeggen, Donald Duck nadoen, een mop vertellen of een heel kort verhaaltje vertellen. De kapsters helpen de kinderen en de kinderen steken elkaar aan, zodat in de praktijk uiteindelijk iedereen overloopt van woorden. De kapsters zijn kanjers in kakelen en tetteren er vrolijk op los. Je gaat vanzelf meedoen.

Deze kleine show van speltheater Kip van Troje is van 14.00 tot 16.00 uur voor kinderen van kleuters tot tieners. Je kunt gewoon binnen lopen, de toegang is gratis. Het is leuk om te kijken maar nog leuker om je haar te laten versieren.

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden

Reageren

One thought on “Kakelende kapsters

  1. Mario schreef:

    Leuk Cas je schrijfsels zoals altijd, lees ze altijd.

    M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA