BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

6 januari 2012 @ 14:08 door | Geen reacties

Nog één keer twee gedichten

school-vis2Nog één keer ga ik u lastigvallen met gedichten van Hans Hagen. Omdat ze zo mooi zijn. Omdat ze zo eenvoudig zijn. Zo herkenbaar. Zo veelzeggend met zo weinig woorden. Zo’n mooi sfeerbeeld oproepen.
Het zijn voorlopig de laatste twee, omdat er naar mijn idee meer variatie moet komen in de poëzie op dit blog. Verandering van spijs doet eten tenslotte. En een nieuw jaar is een mooi begin voor verse gedichten van andere, meer of minder verse schrijvers.

Maar geniet u eerst nog even van deze twee gedichten uit de bundel ‘Maar jij’. Het eerste lijkt bedacht door een kind dat wil dat de tijd sneller gaat. En willen we dat niet allemaal van tijd tot tijd? Omdat de vakantie eraan komt, omdat je iemand weer zal zien, omdat je dan een grote klus geklaard hebt, omdat… Het idee is om alle mensen op de wereld tegelijk dezelfde kant op te laten lopen zodat de aarde iets sneller rond draait en zo de tijd sneller gaat. Maar laat ik niet teveel zeggen, luister u zelf maar naar ‘Twee nachten.

Het tweede is een gedichtje wat lijkt geschreven door iemand, misschien ook een kind, dat voor het eerst een overlijden mee maakt. Triest maar o, zo mooi verwoord. Het heet ‘Schimmen’.

Mocht u (of de kinderen) meer willen lezen van Hans Hagen, zijn werk is natuurlijk te vinden in de Zeeuwse bibliotheekcatalogus.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA