BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

1 januari 2012 @ 12:04 door | Geen reacties

Wat zal het nieuwe jaar ons brengen?

2012

Hoe vaak hebt u die vraag de afgelopen dagen gehoord? En hoe moeilijk is die te beantwoorden? Geluk en goede gezondheid zijn toch het allerbelangrijkst?

Namens alle medewerkers van Bibliotheek Vlissingen wens ik u een heel mooi 2012 toe. Ik hoop dat het nieuwe jaar ons een beetje meer begrip brengt. Want elkaar begrijpen en snappen hoe de wereld om ons heen werkt, is ontzettend belangrijk. En op dit punt valt er nog veel te verbeteren.

Het jaar 2011 laten we achter ons met signalen vol onbegrip: ‘Doe eens even normaal man!’ en berichten van ongekend laag consumentenvertrouwen in de economie zijn er voorbeelden van.

Het nieuwe jaar werken we aan het bevorderen van begrip. Robbert Dijkgraaf, vertrekkend president van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen,  gaf bij zijn afscheid een mooie aanzet. Deze hoogleraar mathematische fysica aan de Universiteit van Amsterdam zei onlangs in Brandpunt:  ‘Ik ben gelukkig als ik iets echt begrijp!’

Begrip voor elkaar
Heel veel mensen hebben de grootst mogelijke moeite om de wereld om hen heen te begrijpen. Dat maakt hen misschien angstig, onverschillig of boos. Hopelijk kunnen we het geduld opbrengen om iets vaker dan in het verleden begrip op te brengen voor de ander, door eens even in de schoenen van de ander te gaan staan. Door helderder te communiceren, zonder per se in Jip-en-Janneke-taal te vervallen.

Bibliotheek Vlissingen werkt met graagte mee aan het bevorderen van begrip. In de eerste plaats door kinderen op scholen te helpen aan een bredere woordenschat, zodat ze begrijpen wat ze lezen. In de tweede plaats door informatie toegankelijker te maken, want een groot geluk zit, zoals Dijkgraaf zegt, in het feit dat je de wereld om je heen begrijpt!

U begrijpt het al, wat het nieuwe jaar ons brengt kunnen we in hoge mate zelf bepalen!

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA