BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 februari 2012 @ 16:00 door | Geen reacties

And the winner is…

oscar

Komend weekend vindt in het Kodak Theatre in Los Angels weer het jaarlijkse Hollywoodfeestje van de Oscaruitreiking plaats.

Op de waslijst van nominaties prijken bij het blokje Best Buitenlandse Film twee bijzondere titels die ik recent in mijn eigen privébioscoopje bekeek: de Iraanse rolprent ‘A Separation’ en het Belgische ‘Rundskop’. Hoewel het jaar nog jong is, behoren die films nu al onbetwist tot mijn Top 10 van 2012.

Wereldcinema
Weinig tijd en/of zin om die films alsnog zelf te recenseren. Dat is in de media al uitgebreid -en uiterst lovend- gedaan. (hier bijvoorbeeld over ‘Rundskop’ en hier over ‘A Separation’.
Maar neemt u van mij aan dat de milieuschets van de Vlaamse hormonenmaffia aankomt als een regelrechte mokerslag. Het Iraanse echtscheidingsdrama blinkt juist uit door de fijne nuancering van het verhaal en de beweegredenen van de hoofdpersonages.
Allebei behoren ze tot het beste van wat de hedendaagse wereldcinema te bieden heeft.

Zelf uw oordeel vellen? Reserveer dan ‘A Separation’ of ‘Rundskop’ gewoon bij uw bibliotheek, en maak uw eigen Oscarfeestje. Veel kijkgenoegen gewenst!

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA