BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 februari 2012 @ 09:30 door | Geen reacties

Is een smartphone aanschaffen wel zo slim?

smartphoneJaja, ik ben om… Ik heb me er nog een aardig tijdje tegen kunnen verzetten. Maar ik ben sinds kort ook aan de smartphone. Oftewel: een mobiele telefoon met internetverbinding.

Overal online?
Ik was tot voor kort een van de weinigen die zich er nog niet aan waagde. Niet omdat ik het niet handig of onnodig vond. Maar meer omdat ik me tegen mijzelf wilde beschermen. Altijd en overal online zijn, is dat eigenlijk niet iets wat je helemaal niet moet willen? Raak ik ook ‘in de ban van de ringtone ‘? Altijd het idee hebben dat je direct moet antwoorden en overal van op de hoogte moet zijn. Bovendien weegt zo’n ding vaak nog ‘ns een halve kilo. En Wordfeud spelen is best heel erg vermakelijk, maar dat kan ook op de telefoon van je vriendje.

Nattigheid
Maar toen mijn oude bel- en smstelefoon er onlangs mee stopte nadat ik hem iets te lang onder de douche had gehouden, kon ik er eigenlijk niet meer omheen. En het is toch wel erg handig ook; snel buienradar bekijken als je een donkere wolk ziet aankomenl, je huidige saldo bekijken in de schoenenzaak omdat je twijfelt of er nog wel genoeg op je rekening staat, je hardloopsnelheid meten via gps, of checken of die vriendin al gereageerd heeft op je Facebookbericht.

Dus ja, ook ik heb ondertussen een bescheiden smartphone. En hoe het bevalt? Nou, laat ik zeggen dat ik mijn grootste bezwaar al van tafel heb kunnen vegen.

Zelfbescherming
Mijn ‘geavanceerde telefoon’ doet namelijk alles behalve waar het ding eigenlijk voor bedoeld is: bellen. Mijn bereik is slechter dan ooit. Zelfs via mijn allereerste koelkast van 12 jaar geleden was ik beter verstaanbaar…of het netwerk is ineens niet beschikbaar of de wifi verbinding stopt ermee. Over de 3G techniek nog maar niet te spreken.
Heb net mijn mobiele provider gebeld: schijnt iets met een verouderde simkaart te zijn. Te oud voor zo’n nieuwe telefoon. Moet ik nu laten vervangen….ben ik 1,5 dag onbereikbaar. Ineens altijd en overal bereikbaar zijn? Dat valt allemaal best wel mee.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA