BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

15 februari 2012 @ 10:30 door | 2 reacties

Stormloop op workshops

sm

Hoe snel kan het gaan? Onderstaand berichtje had ik al geschreven om u lekker te maken voor één van de workshops Sociale Media die binnenkort gaan plaatsvinden. Vandaag zou dat blogpostje dan ook online komen. Maar ik moest alleen wel de inleiding aanpassen omdat de workshops inmiddels bomvol zitten…

Actie i.s.m. Zeelandnet
In november had een groot deel van de klanten van Zeelandnet geen toegang tot het internet. Gelukkig was de storing snel verholpen. Om toch nog een maatschappelijk gebaar te geven worden er in de periode februari/maart 34 workshops Sociale Media gegeven. Dit in samenwerking met Zeeuwse bibliotheken. Om deel te nemen aan één van deze workshops dient u wel klant van Zeelandnet zijn.

Twitter
Bij deze workshop wordt uitgelegd wat Twitter is, hoe u een account aanmaakt, hoe u mensen kunt volgen en natuurlijk ook hoe u zelf tweets verstuurt. Wanneer u een twitteraccount heeft aangemaakt, kunt u ons natuurlijk ook volgen!

Facebook
Hier wordt uitgelegd hoe u een eigen pagina maakt en invult. Verder is er bij deze workshop speciale aandacht voor de privacyaspecten. Na het aanmaken van een profielpagina is het ook mogelijk om fan te worden van onze bibliotheek.

Waar?
De workshops worden gehouden in de bibliotheken van Middelburg, Terneuzen, Goes, Zierikzee en Vlissingen. Er zijn in totaal 408 plaatsen beschikbaar, inschrijven kan vanaf heden. De eerste 408 aanmeldingen kunnen deelnemen aan de workshops. Dus wees er snel bij!

Vol!
Zoals ik in mijn inleiding schreef, zitten de workshops inmiddels al vol. En dat binnen een paar dagen na de start van de actie. U kan natuurlijk regelmatig de Zeelandnetwebsite checken; wellicht valt er nog iemand af. Maar houd u vooral ook onze website in de gaten. Wij zijn namelijk nu al aan het onderzoeken in hoeverre we in de nabije toekomst de workshops nog een keer kunnen organiseren.

Interesse in een andere workshop?
Misschien wilt u iets anders leren? Op maandag 19 maart a.s. wordt een workshop over e-boeken gegeven in Bibliotheek Oost-Souburg. Deelname hieraan is gratis, inschrijven en meer informatie vindt u op onze website. Maar ook hier geldt: het aantal plaatsen is beperkt, en vol=vol!

Auteur

Rubrieken Geen categorie

Trefwoorden , , ,

Reageren

2 thoughts on “Stormloop op workshops

 1. Eva | Workshop schreef:

  Die workshops die kunnen naar mijn gevoel wel eens een continue bezigheid worden (als ze het nog niet zijn). De behoefte is zeer groot. Bovendien zijn er bijna dagelijks veranderingen, die eventueel als een workshop vervolg kunnen worden gegeven. Je kan niet meer zonder de social media. Daarom zijn die workshops zo populair en noodzakelijk. Eva Joos.

 2. lourenza schreef:

  Beste Eva,
  bedankt voor je reactie.
  Ik ben het met je eens dat er meer workshops zouden moeten komen. We zijn ook achter de schermen dan ook druk aan het overleggen en kijken wat de mogelijkheden zijn.
  Voor de workshop e-readers kan ik al wel melden dat er op 14 april een tweede workshop wordt gegeven. Dit keer in Bibliotheek Vlissingen, aanvang 14.00 uur.
  Met vriendelijke groet,
  Lourenza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA