BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

10 februari 2012 @ 11:38 door | 2 reacties

Trein chagrijn

trein-chagrijnOok ik stond afgelopen week op een koud tochtig perron ergens in de Randstad. Gestrand. Geen conducteur te bekennen en al helemaal geen trein. Gelaten stond ik opeengepakt met mijn medereizigers in de kiosk op perron 13 me te warmen aan een gratis bakje koffie, in de hoop dat mijn trein zou rijden ondanks sneeuw en kou.

Infostilte
Normaal gesproken is de NS heel scheutig met omroepberichten: waarschuwingen voor een glad perron, “Denk bij het verlaten van deze trein aan uw bagage”,  “Reist u op saldo, vergeet u niet uit te checken”, en ga zo maar door. Maar uitgerekend die dag niet. Stilte alom. Ook al stond op de borden op de perrons de aanbeveling op de oproepberichten te letten.

Na een klein uurtje kleumen, begon het bord op het perron naast ons te flapperen. Er ging een zucht van verlichting door de dik ingepakte reizigers in de kiosk. Helaas, de enige informatie die tevoorschijn kwam was van een trein die niet meer zou rijden.

De menigte zakte weer teleurgesteld achter z’n koffie weg. We probeerden de moed er in te houden maar dat valt niet mee bij -8 en uiteindelijk slaat het trein chagrijn toch toe.

Ik weet niet hoe het mijn medereizigers verder is vergaan. De dienstregeling van de NS bleef aangepast, de hele week. En reizigers werd geadviseerd buiten de spits te reizen. Daarom een heel kort treingedicht met de titel ´Uitzicht´ ter bestrijding van het  trein chagrijn.

Het is afkomstig uit de bundel ´Wie weet nog waar we zijn´en is geschreven door de Zeeuwse Johanna Kruit. De tekeningen zijn van Wim Hofman. Het is uiteraard te leen bij de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Trein chagrijn

  1. Marianne schreef:

    Waarom moet ik nu denken aan Bert en Ernie met ‘Fijn in de trein’?
    Luister en geniet: http://www.youtube.com/watch?v=OiT0QNHtxGw

  2. Tanja schreef:

    Haha ja, ik stond ook te kou kleunen op het perron en vervolgens te zweten in de trein van de drukte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA