BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

4 februari 2012 @ 11:14 door | 1 reactie

Zin

ErwtensoepIk kocht zopas een bijzonder leuk boek van Geertje Couwenbergh getiteld ‘Zin, lust in je leven door schrijven‘.

Het is  een sprankelend , bruisend boek grappig en spiritueel  en tegelijkertijd liefdevol en ook nog diepzinnig.  Ik beveel het bij deze aan, want inderdaad, schrijven kan je leven veranderen.

Recyclen
Een van de dingen die ik las en me aansprak was het recyclen van woorden. Hoe doe je dat? Het gaat als volgt: je hoort mensen met elkaar van gedachten wisselen en dat levert soms interessante  dingen op.

Tegenwoordig staan mijn oren op scherp en schrijf ik snel op wat me bruikbaar lijkt, je weet nooit wanneer het van pas komt.

Nieuwsgierig
Nu ben ik nogal nieuwsgierig van aard en dus ook zeer geïnteresseerd  in mensen en in wat ze zoal denken en bijvoorbeeld kopen. Toen ik recent een zeer gewaardeerde collega tegenkwam bij ’s lands grootste kruidenier, keek ik terloops in zijn winkelwagentje waarbij hij mij ogenblikkelijk vermanend toesprak en mij duidelijk werd dat hij dat niet apprecieerde. Dit terzijde , ik dwaal af…

Erwtensoep
Vorige week ving ik een gesprek op over erwtensoep; de meningen liepen sterk uiteen. De een vond het werkelijk heerlijk , de ander (ik zal haar naam om privacyredenen niet noemen) had een wel zeer uitgesproken mening, vond het er zelfs uitzien als iets wat al eens eerder genuttigd was,  en dan die geur…. Haar woorden werden met zulke  stelligheid uitgesproken dat ik al haast niet meer durfde zeggen dat ik het graag maken mag.

Dus, wij zijn er dol op. Sterker nog, er staat nu zo’n pan op het fornuis te pruttelen en ja, je ruikt het al als je de voordeur open doet…heerlijk!!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden ,

Reageren

One thought on “Zin

  1. Cas schreef:

    Lekkere recepten op smulweb! Ook leuk om eens te snuffelen, is de digitale culinaire etalage: http://www.bibliotheek.nl/thema/de-culinaire-etalage/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA