BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

23 maart 2012 @ 16:30 door | Geen reacties

Hartverscheurend mooi

De Blauwe KamerZelden las ik een boek dat me zo ontroerde als ‘De blauwe kamer‘ van Susan Henderson

De onvoorwaardelijke liefde van  de achtjarige Tillie voor haar moeder en het onvermogen van haar moeder om voor haar kinderen te zorgen wordt buitengewoon integer en invoelbaar geschetst.

Tillie weet wel dat haar moeder anders is, maar gaat daar op geheel eigen wijze mee om. Het doet niets af aan haar liefde voor haar. Ze geniet van de aandacht die ze krijgt, ook al moet ze daar om bedelen. Haar vader is veel weg en als hij er wel  is zijn de spanningen niet van de lucht.

De manier die Tillie, zo klein als ze is, gevonden heeft om met  haar depressieve moeder om te gaan is zodanig en zonder sentimenteel te worden beschreven dat mij de rillingen over de rug liepen.

Het gezin verhuist en daarbij wordt een afscheid tussen Tillie en haar moeder geforceerd. Traumatisch voor moeder en dochter.

Na twee weken gescheiden te zijn, vertrekt Tillie naar het nieuwe huis in de veronderstelling haar moeder weer te zien. Maar moeder blijkt verdwenen en niemand weet waarheen. Tillie wordt door haar vader emotioneel aan haar lot overgelaten. Dat sterkt haar in haar vastbeslotenheid haar moeder te vinden…

Gaandeweg krijg je, net als Tillie, meer zicht op hoe het nu echt zit en gegaan is met moeder. Hartverscheurend mooi!

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA