BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

19 maart 2012 @ 09:07 door | Geen reacties

Ik zie de zee

ebMet de verkiezing van de Dichter bij de Zee nog redelijk vers in het geheugen, heb ik voor vandaag een zee-gedicht uitgekozen. Het is afkomstig uit ‘Tikken tegen de maan’, een verzameling van 50 kindergedichten, samengesteld door Joke van Leeuwen. Jammer dat ze zichzelf niet geselecteerd want ze heeft een aardig repertoire op haar naam heeft staan. Maar jezelf uitkiezen is natuurlijk niet erg gepast.

‘Tikken tegen de maan’ bevat o.a. poëzie van bekende Zeeuwse dichters als Wim Hofman en Johanna Kruit. Andere bekenden zijn Hans Dorrestijn met een gedicht over je ouders kwijtraken op station Brussel Noord, Willem Wilmink over rotzakken en Hans Andreus over een pad met een minderwaardigheidsgevoel, Mensje van Keulen waarvan ik nooit heb geweten dat die ook dichtte, en Toon Tellegen met een gaaf gedicht over een vermoeide appel.

Het boekje kreeg afgelopen jaar een ‘Vlag en Wimpel’ van de Griffeljury. Een eervolle vermelding voor de (bijna) beste kinderboeken in het Nederlands die net geen Griffel hebben gekregen.

Genoeg over het boek. Neemt u een voorproefje met het gedicht van Frank Eerhart: ‘Ik zie de zee…’

Auteur

Rubrieken Poëzie

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA