BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

14 maart 2012 @ 08:30 door | Geen reacties

Vriendschap en andere ongemakken

Vandaag begint de Boekenweek. Een lekkere lange week van 10 dagen met dit jaar als thema ‘Vriendschap en andere ongemakken’. Onze ‘eigen’ Dichter bij de Zee, Jan Kortsmit, liet zich door dit thema inspireren en schreef er een gedicht over. Het is te lezen op de website DichterbijdeZee.nl en in onze bibliotheek. De titel van het gedicht is ‘Kennis van vrienden’ en het is hier ook te horen.

De Dichter bij de Zee is aangesteld voor twee jaar en maakt in die tijd minimaal 12 gedichten. Maar Vlissingen heeft een enthousiaste dichter gekozen en er is al aardig wat werk over Vlissingen, van hem te lezen op bovengenoemde website.

Andere acties
Vanmiddag kan iedereen tussen 14.00 en 16.00 uur met zijn of haar vriend of vriendin op de foto. Mijn collega’s lopen gewapend met polaroid camera door bibliotheek en iedereen die wil, kan een plaatje laten schieten.
In de bibliotheek Vlissingen is een boekpresentatie van al onze romans over vriendschap en een expositie van poëzie-albums.
Mocht u nog geen lid zijn van de bibliotheek en u besluit dat te worden tijdens de boekenweek, krijgt u er het boekje ‘Verder alles goed’ van Nico Dijkshoorn bij cadeau.
In de bibliotheek in Souburg kunt u van 20 t/m 24 maart voor een vriendenprijsje afgeschreven boeken kopen.
Tom Lanoye schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk ‘Heldere hemel’. Wanneer u tijdens de Boekenweek € 12,50 of meer besteed in de boekwinkel, krijgt u een exemplaar cadeau. Met het Boekenweekgeschenk kunt u trouwens op zondag 18 maart ook nog gratis met de trein mee.

Of u nou een keus maakt uit onze boeken en lekker gaat lezen, al dan niet in de trein, een vriendenfoto laat maken of tussen de afgeschreven boeken komt snuffelen, ik wens u deze week veel plezier.

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Poëzie

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA