BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

5 maart 2012 @ 10:37 door | 3 reacties

Warrig

weg-met-de-warboel-van-karen-kingstonIk bak liever taartjes en ander lekkers dan dat ik huishoud, dat is bekend in mijn directe omgeving.

Ik ben in dat eerste trouwens ook veel beter.

Toch liep ik warm voor ‘Weg met de warboel‘ van Karen Kingston. Ik vind het echt een geweldig boekje.

Haar ideeën zijn gebaseerd op eeuwenoude tradities en nieuwe inzichten. Ze geeft je praktische tips en heldere uitleg om je leefomgeving te verbeteren en leert je een nieuwe aanpak: je leven opruimen door je rommel op te ruimen, wat resulteert in een enorme vernieuwing van je levenskracht.

Dat leek me wel wat…

Met andere ogen
Ik bekeek ons huis met ‘Karen Kingston’–ogen en ging aan de slag … ik zocht uit, gooide weg en bracht nog goede, maar overbodige spullen naar een kringloopwinkel. Het voelde goed!

In die periode werd er weinig tot niets lekkers gebakken.

Een week of wat geleden vroeg mijn lief of ik wist waar zijn favoriete overhemd was. Tsja, ik had geen idee en realiseerde me dat ik zelf ook een lekker T -shirt miste. Ik ging ernstig aan mezelf twijfelen, en aan m’n opruimkunsten. Na lang zoeken bleef er maar een mogelijkheid over. In een ‘weg met de warboel’ aanval was ik iets te rigoureus te werk gegaan en had waarschijnlijk zijn favoriete overhemd in een ‘naar de kringloopwinkel’ tas gestopt… Het moest toch niet gekker worden!

Toevallig
Naast het bakken van allerlei lekkere taarten enzo, ben ik zo mogelijk nog doller op kringloopwinkels en rommelmarkten. Vorige week was ik op jacht in Grijpskerke en bedacht ik ineens dat ik toch vooral even moest kijken tussen de herenoverhemden, voor het geval dat… En jawel, daar hing het verloren gewaande overhemd.

Ik kocht het opnieuw en schoot in de lach over zoveel toeval. Manlief was blij en verbaasd, ik ook.

U begrijpt, sinds dit voorval word er weer volop gebakken , daar ben ik toch echt veel beter in.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden , ,

Reageren

3 thoughts on “Warrig

 1. Ron schreef:

  Over tweede kans gesproken … een ‘kringloop’-overhemd in de juiste zin van het woord!

 2. Cas schreef:

  Blij dat je weer aan het bakken bent. Je brownies zijn weer heerlijk!

 3. Ester Wielemaker schreef:

  Ga zeker het boekje reserveren, kan het goed gebruiken
  om beetje orde in de chaos te brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA