BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

11 april 2012 @ 11:26 door | Geen reacties

A day in the life

Half uurtje
Rond zeven uur ’s ochtends altijd hetzelfde ritueel. Mijn zoontje Owen met vragende ogen aan ons bed: “Papa, papa wat doe je, wat doe je… kom er uit, kom er uit”. Het enige dat papa doet is suf gapen en wensen dat hij nog een half uurtje kon blijven liggen. Maar de realiteit is onverbiddelijk, nu met nog hardere stem galmt een “Drrrr uit, drrrrr uit..papa, paaapaaaa!” in mijn linker oorschelp. Tijd dus om op te staan.

Mooie balans
De avond ervoor ga ik vaak te laat naar bed. Dit is natuurlijk mijn eigen schuld. Maar na een lange werkdag als vrouw en kind zich bij Klaas Vaak vervoegen en meedrijven op de golven van hun dromen, vind ik het prettig om nog even wat op mijn gitaar te spelen, iets te lezen of zomaar wat te  weg te kijken en te luisteren op ‘YouTube’ middels de computer. Ik hou nu eenmaal ook van het even ‘alleen’ zijn, wat op die manier een mooie balans oplevert met alle hektiek die het leven van nu met zich meebrengt.

Een dansje doen
Voor u nu allen denkt dat ik spijt heb van het vaderschap, niets is minder waar. Ik zou niet meer zonder willen of kunnen. Als ik dan dus na herhaaldelijk aandringen van mijn zoontje uit mijn bed strompel schakel ik voortgejaagd door Owen’s energie al snel in de vierde en soms zelfs in de ‘overdrive’ modus. Waarna we eenmaal beneden vaak eerst een dansje doen op de laatste hit van K3 of Gers Pardoel. Gelukkig is hij een erg makkelijke eter en drinker en na een flitsend ontbijt is het meestal even televisie kijken en zeker nu met het mooie weer, vooral lekker buiten spelen met de bal of fietsen op de driewieler in de tuin.

Voor elk wat wils
U merkt (zoals eerder aangepunt) enige ontspanning is voor velen die zich in bovenstaande anekdotes herkennen tegenwoordig een ‘must’. Gelukkig kan iedereen terecht bij onze bibliotheek waar voor elk wat wils te vinden is op boekgebied, voor dvd‘s of luisterboeken maar ook voor exposities van beeldend kunstenaars of een informatiebijeenkomst over e-readers.

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA