BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

23 april 2012 @ 09:02 door | Geen reacties

Rauwe schoonheid

Het boek ‘Eating for beauty’ is al jaren een gezondheidshype in Amerika. Eind vorig jaar werd het vertaald in het Nederlands en sindsdien wint het boek ook bij ons aan populariteit. Dat blijkt wel uit het feit dat er in de bieb vaak een behoorlijk aantal reserveringen op dit boek staan.

David Wolfe beschrijft in ‘Eating for beauty’ hoe je je lichaam kunt reinigen, voeden en mooier maken met een voedingspatroon van vers voedsel. Hij noemt zichzelf voedingsdeskundige en de Amerikanen hebben hem zelfs tot health-guru gebombardeerd.

Raw food
Wolfe gaat immers een stuk verder dan de meeste voedingsdeskundigen, omdat hij o.a. het eten van rauw voedsel propageert. Dus niet meer koken of bakken want bij verhitting van voeding gaat volgens Wolfe een groot deel van de energie verloren. In zijn boek publiceerde hij speciale foto’s (Kirliaanse foto’s) waarbij je het verschil in energie kunt zien tussen rauwe en gekookte en biologisch en niet-biologische voeding.

Succesvol
Wolfe reist de wereld rond waarbij hij via seminars zijn gedachtegoed verspreidt. Amerikaanser dan dit krijg je het niet. Kijk hier maar eens. In oktober 2012 doet Wolfe ook Nederland aan, je betaalt voor het bijwonen van deze seminar het luttele bedrag van 127 euro. Maar hier krijg je dan ook een vijf uur durende presentatie voor terug. Dit doet über-Amerikaans aan met een groep van 600 ja-knikkers. Maar voor velen blijkt hij een ware inspiratiebron te zijn, want via Google kom ik weinig negatieve, of sceptische reacties tegen. Dat komt waarschijnlijk omdat hij geen onzin verkoopt. De achtergrond van Wolfe ligt in de voedingsleer en met een master degree daarin heeft hij meer dan een LOI cursusje achter zijn naam staan.

Verwacht geen gemakkelijke omslag, mocht het je interesseren. In zijn andere boek ‘Superfoods’ raadt hij aan om de meest voedzame planten op aarde te consumeren.  Dat betekent dat je in je dagelijkse menu onder andere goji bessen, maca poeder, hennepzaad en plankton moet inpassen. En dat is niet in de Albert Heijn te verkrijgen!

Smoothies
Een tip van de health guru himself; het is lastig om in één keer je oude leef en eetgewoonten om te zetten. Begin bijvoorbeeld door elke dag een smoothie te maken met een paar superfoods. Hieruit haal je dan al de benodigde vitamines en mineralen. Als je dit elke dag doet, kun je de voedingssupplementen blijkbaar wel de deur uitgooien.

Nuchter en rauw gaan niet samen
Interessant maar vooral erg ingewikkeld: niets voor de nuchtere Hollander die de boterham bij de lunch en het stukje biefstuk maar moeilijk kan missen… Gelukkig hebben we genoeg alternatieven van eigen bodem. Die een stuk minder ver gaan. Zo schreef de Nederlandse Julia Kang onlangs het boek 100 % Gifvrij. In een volgend blogpostje meer hierover.

Auteur

Rubrieken Recensies

Trefwoorden , , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA