BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

3 mei 2012 @ 13:43 door | 2 reacties

Gratis: liefde, miljoenen en een mooi lichaam

Hi it’s me

My name is Svetlana
I’m a doctor from the Ukraine, I want to find my love or make friendship with someone.
I am very beautiful ;)
You can find my photo in the archive.

I’m waiting for your reply!
Kiss you!

Beloftevolle mails
Dit berichtje trof ik recent aan in mijn mailbox. Het gebeurt niet vaak, maar sommige collega’s in Bibliotheek Vlissingen krijgen dagelijks berichtjes met prikkelende boodschappen of valse beloften die afkomstig zijn van onduidelijk afzenders. Laatst werd ik in een slecht Engels geformuleerde brief erop gewezen dat in India een enorme smak geld op mij lag te wachten. Ik hoefde om het te krijgen alleen maar $ 500,00 over te maken en ik zou miljonair worden!

Spam
Sinds het ontstaan van dit soort berichtjes wordt het mailboxvervuilende verschijnsel SPAM genoemd. Oorspronkelijk was dat de merknaam van een Amerikaans ingeblikt varkerkensvleesproduct, dat nauwelijks voedingswaarde bevatte en zo ranzig was, maar ook zo goedkoop, dat er veel (ongewenste) grappen over werden gemaakt. In Nederland kennen we een soortgelijk product onder de naam Smac.

Ongewenst
De link met ongewenste e-mail berichten, is in Wikipedia prachtig verwoord: het is ontleend aan een hilarische scene van Monty Python, waarin een klant in een restaurant een ontbijt probeert te bestellen, maar waar het hele menu SPAM bevat.

Bij de blijde boodschap van vanmorgen zat een bijlage gevoegd: een ‘*.dat’ bestandje, dat ik natuurlijk niet opende. Stel je voor dat het een Trojan Horse of een virus bevat, waarmee het hele systeem plat zou liggen! Gelijk vernietigen! Bovendien: spam verzenden is verboden. Je kan de verzender aangeven bij de OPTA.

Auteur

Rubrieken Internet

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Gratis: liefde, miljoenen en een mooi lichaam

  1. Marianne schreef:

    Hoe herkenbaar!
    Bij mij alleen geen Svetlana’s, maar Rolexen, aanbiedingen om onderdelen van de menselijke anatomie te verkleinen, te vergroten of chemisch te stimuleren, of om gratis geld te lenen. Of verzoeken om een niet bestaand weeshuis voor arme blinde kinderen in Nepal financieel te ondersteunen.

  2. DickyPedia schreef:

    Ja, die ken ik ook! :-(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA