BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

27 juni 2012 @ 09:07 door | Geen reacties

Niet alleen sport

Het mooie van wekenlang mega-aandacht op televisie voor sport is de compensatie op andere zenders met kwalitatief betere series en films. Zo verraste de KRO detectivemaand mij begin juni met drie afleveringen van Inspector Aurelio Zen (naar de boeken van Michael Dibdin) en kwam daarna met vier afleveringen naar de boeken van de Zweedse auteur Liza Marklund over journaliste Annika Bengtzon.

Inmiddels verschenen tussen 1998 en vandaag negen boeken, die allemaal in het Nederlands vertaald zijn. Marklund baseert haar boeken op eigen ervaringen als journaliste. Thema’s als vrouwenmishandeling en het opgroeien in een arbeidersmilieu op het platteland spelen een rol in haar boeken.

tv-serie
Annika Bengtzon, gespeeld door Anna Malin Crépin, is nu eens geen politiefunctionaris, maar misdaadverslaggever voor de Zweedse krant Kvällspressen. Voortdurend op zoek naar nieuws, krijgt Annika steeds te maken met de vraag wat wel en wat nog niet gepubliceerd mag worden. Uiteraard zit de politie ook haar op de lippen, maar profiteert toch telkens weer van haar originele manier van benadering van moordzaken. Nu eens geen politiecommissaris die de detective achter de vodden zit, maar een hoofdredacteur en jaloerse collega’s, die de krant eerder met roddels dan met waarheid willen vullen. Als u snel bent kunt u de laatste aflevering nog gewoon trug kieken.

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA