BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

14 juni 2012 @ 13:04 door | Geen reacties

Onderzoek Vlissingen in Beweging

Bewegen is gezond, zeker wanneer dit een sportief karakter heeft. Bij de gemeente Vlissingen is het besef om dit dan ook zo goed mogelijk te faciliteren diep doorgedrongen. En al jaren verricht zij met de technische en analytische ondersteuning van Bibliotheek Vlissingen onderzoek naar de mate van bewegen door leerlingen op Vlissingse basisscholen. Om een vinger aan de pols te houden. Zo ook dit jaar. En met een respons van inmiddels zo’n 1.800 leerlingen, en nog stijgende, kan wederom worden gesproken van een geslaagde meting.


Enquête

De vragenlijst, die zowel in digitale vorm als op papier beschikbaar was, bevatte vragen over het wel/niet lid zijn van een sportclub en welke sport kinderen beoefenen. Voorts werd gevraagd welke sport(en) men ook leuk vindt om te doen. En natuurlijk hoe vaak en hoeveel tijd de kinderen besteden aan bewegen. Zowel in clubverband, daar buitenom of meer in de vorm van buiten spelen.

Uitslag
De uitslag laat nog even op zich wachten. Ik ben erg benieuwd of de Vlissingse kinderen meer of minder zijn gaan bewegen ten opzichte van vorig jaar en welke sporten het meest in zwang zijn. Wanneer de gemeente Vlissingen met de cijfers naar buiten komt, schrijf ik er dan ook graag een vervolgstukje over.

Auteur

Rubrieken Vlissingen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA