BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 juni 2012 @ 09:00 door | Geen reacties

Sportsukkel

Ik heb geen balgevoel.
Ik kan geen ballen vangen en niet mikken. Als ik überhaupt al eens een bal raak.
Al zo lang ik me kan herinneren heb ik ruzie met ballen, rackets, bokken en andere apparaten waarbij oog-handcoördinatie van cruciaal belang lijkt.

Los!
Ik had vroeger dan ook een enorme hekel aan de gymnastiekles. Vooral het kiezen van teams was traumatisch: eigenlijk wou niemand je hebben. Uiteindelijk werd je dan toch aan een morrend team toegewezen.

Volleybal: verschrikkelijk. Ik was zo klein dat ik rechtop onder het net kon doorwandelen. Als een bal mijn richting uit kwam, riep iedereen om me heen ook altijd  “LOS!!” en dook ik in paniek weg. En dan nog kreeg ik soms de bal op mijn hoofd. Dat maakt je geen populaire teamgenoot. En zo leer je ook nooit volleyballen.

Met hockey kon je nog wel als een soort figurant heen en weer rennen, maar bij softbal was je toch een keer aan slag. Ik kan  me niet herinneren ooit een bal geraakt te hebben, behalve per ongeluk.

Trefbaltrauma
Ook trefbal vond ik een verschrikking. In mijn herinnering werd ik bij trefbal van alle kanten met ballen bekogeld, zodat ik bijna blij was als ik, natuurlijk als eerste afgegooid, heelhuids op de bank zat.

Aan tennis ben ik, ondanks aandringen van mijn tennissende partner, maar niet begonnen.
Hoe je van een stuiterende tennisbal bij benadering kunt weten waar die terechtkomt, is me aan raadsel. Laat staan dat je op tijd ter plekke bent om zo’n bal doelgericht terug te slaan. Toen ik ooit tegen mijn partner opmerkte dat dit bij hem wel vanzelf leek te gaan, zei hij niet begrijpend: “Ja maar het gáát ook vanzelf”.

Hoe doen ze het?
Hoe doen ze dat dan? Kunnen ze héél snel denken en relevante signalen doorgeven aan ledematen? Die dan direct precies doen wat er verwacht wordt?  Wat lijkt het me heerlijk als je dat kan.

Ja, ik ben onhandig met een bal. En ik kan nog steeds niet mikken. Als ik eens een propje of klokhuis richting prullenbak gooi, is er altijd wel een collega die opmerkt: “Bijna raak”.

Toch hou ik wel van sporten, want ik ben graag in beweging. Ik fiets, ik loop hard en neem zelden de lift. Maar teamsport: nee. Zelfs hardlopen doe ik het liefst in mijn uppie.

Meer lezen over volleybal of andere leuke balsporten? Ook dat kan in de bibliotheek.

Auteur

Rubrieken Algemeen

Trefwoorden ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA